鹿兒島遊記及南九州(鹿兒島、宮崎、熊本)討論區

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
而我不知道面具男是誰
原來你係冒牌面具男
另外兩種我坐過,一架係到黑神埋沒鳥居,另一架係去有村溶岩展望所
兩架巴士一定係睇清楚時間表
有普通jr多幾班
不過慢少少
同早少少上車霸位坐
最早既jr 係10點 去到指宿再坐巴士去 玉手箱溫泉都就12點 之後最遲要坐2點巴士 返去指宿jr 返到去鹿兒島就 4點 但咁就一日
好無玩?
我見jr 個 time table 去指宿得Ibusuki no Tamatebako 呢個
仲有其他班次去??
睇翻指宿果行 , 4頁分左4個時段既班次
http://ekikara.jp/newdata/line/4001201/down1_1.htm

只可以睇幾分鐘,走咗班車就要等個幾兩個鐘車

本來無乜人環境一流,可惜果時落大雨 ,後來有班台灣團黎埋
thx 呢個班次密好多
但jr 時間表 竟然無show到既
其實官網都有 , 我估你睇果個純粹係得特急同新幹線既時間表
http://www.jrkyushu-timetable.jp/jr-k_time/map_kagoshima.html
暑假13日差幾日未plan
到想問櫻島值唔值得去?玩一日?
想去宮崎 但景點玩一日就夠 又要轉一次酒店好似好煩
即日來回又要成4個鐘
DAY1:晚機到達長崎
DAY2:巴拉庭園,大浦天主教堂,(宿長崎)
DAY3:九十九島,水族館(宿佐世保)
DAY4:豪斯登堡(宿佐世保)
DAY5:能古島(宿福岡)
DAY6:柳川,太宰府(宿福岡)
DAY7:海之中道(宿福岡)
DAY8:門司港+唐戶市場(宿福岡)
DAY9:熊本一日遊(宿熊本)
DAY10:高千穗(local tour熊本出發)宿熊本
DAY11行街+仙巖園(宿鹿兒島)
DAY12:
DAY13
DAY14鹿兒島回程
Day 10坐巴士來回都用左6個鐘 應該點選擇好
你行程應該係坐JR啦.
Day 10如果你係只想去高千穗峽睇下,影下相就落返熊本都夠時間,又或者當晚搭巴士落去廷岡坐JR去宮崎,第二日去其他地方玩
櫻島你可坐佢個觀光巴玩半日架
個人覺得成個trip最靚就係櫻島,影火山景一流
呢個真,成個九洲自駕都好正,完全for自駕
姐係唔好參加Local tour?
問題係熊本來回6小時,如果去延剛個邊就要改行程
有無Local tour行程睇?
我搭巴士來回高千穗4110円,但你包埋下晝果餐都有so嘅....
最重要係你熊本至鹿兒島有咩行程先
你暑假去,行程可能慢慢plan
櫻島半日遊值得去
買welcome cute 上午半日 櫻島
lunch可以去dolphin port食迴轉壽司
之後去城山觀景台 再去仙嚴園
熊本玩一日 就落去鹿兒島嫁啦
我都支持,話曬係鹿兒島標誌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞