鹿兒島遊記及南九州(鹿兒島、宮崎、熊本)討論區

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
新遊記
唔會
預時間去巴士站
個人黎講極輕鬆
直接擺酒店啦嗰幾格嘢24小時+會清
買Pass可以早幾日買定,可以揀開始日期
可以考慮指宿租locker
宮崎站內得6個大Locker,隔離宮崎巴士中心「好似」有Locker,不過你都係放嚮鹿兒島中央車站好
外國人Bus pass你買唔到架啦,買哩D啦
http://www.miyakoh.co.jp/bus/rosen/ticket/post_77.html
想請教張form邊度print 🙏🏻
兩個禮拜後就出發自駕
Day 1: 3點到步, 城山展望台, 鹿兒島市內

Day 2: 仙嚴園, 櫻島(旅客中心, 湯之平展望所, 烏島展望所, 赤水展望廣場, 有村溶岩展望所, 旅之里 火山展望台, 埋沒鳥居, 溶岩地帶展望台), 回鹿兒島

Day 3:
入指宿 - 番鼻所自然公園, 釜蓋神社, 池田湖, 唐船峽, 西大山, 枚聞神社, 龍宮神社, 長崎鼻, 鹿兒島花園

Day 4: 霧島溫泉街, 丸尾瀑布, 神話之里公園, 神水峽, 霧島神宮, 新千穗牧場, 往宮崎

Day 5: 飫肥, 鵜戶神宮, 摩艾像sun messe, 青島神社, 洗衫板

day 6 下午4點機, 上午唔知做乜好
睇落唔錯喎
回程邊度飛?
去amu/ 激安買野
來回都係鹿兒島
應該頭兩日已經完成
水族館? 鹿兒島唔算多景點
指宿?

輕輕鬆鬆再shopping下
唯有放棄海幸山幸坐普通JR啦
得11分鐘轉車但要寄存行李趕唔切班車就大獲
順便買外國人PASS
再去囉
上次我住正激安隔離間green rich
晚晚半夜落樓下激安
不過半夜原來都好多人
去amu坐摩天輪
冇坐到,正唔正架?
唔錯,連個底都係透明,而且個景係靚

衰在塊玻璃可能唔乾淨定點, 濛咗少少
我都有坐,不過唔係透明果隻
(有我都唔坐)

風景又唔錯喎
可以plan定去下先
同理佢有啲唔穩定, 唔同之前坐過嗰啲鎖竇曬,少少搖下搖下, 其實都有啲刺激同恐怖
見到櫻島
非自駕遊真係好平方便
想問高千穗牧場值唔值得去?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞