鹿兒島遊記及南九州(鹿兒島、宮崎、熊本)討論區

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
上網睇似都係流水麵
有冇圖
見佢價位就另外選擇lu
未食過,求圖
第一日去完櫻應該仲有啲時間剩,或者可以去天文館

或者第四日去指宿住溫泉旅館, 聽日再返鹿兒島,然後可以去仙巖園、城山、中央站個商場撘下摩天輪之類, 夜晚可以去屋台村

最尾一日,可以試下城山觀景酒店個早餐 ,幾出名下,都算貴,選擇幾多,但個人覺得冇一樣 非常出眾,平均水平都唔錯嘅

希望幫到你
交通咁麻煩,搵鬼去
長崎鼻、池田湖、流水麵之類

基本上就係指宿個巴士經嗰啲站
華蓮分享:
食左火鍋同最出名既蒸

3樣肉有齊-豬 牛 雞
每種得3件 同 蔬菜

豬係最好食 雞都唔錯 牛無咩味唔值咁貴

如果去就只食豬仲好 華蓮豬係好味過壽痷
環境都係最高級日本餐廳感受

每人hkd5百大洋 香港一定食唔到咁平 應該要貴一倍 都未必得

3月10到 16走
執緊行程
btw hkairline 37xx 2個人狗衝左
參考一下 thx
城山酒店 好似名大過實?
另外 除左 豬 牛 拉面 仲有無特別野值得食?
鹿兒島既交通真係喊出黎
睇霧島神宮既交通睇左2粒鐘
好精美
咁平? 我hkexpress 正價買 2000 一個人
你自己衡量下值唔值得喇

鹿兒島我食過幾間最好食 一間燒雞 炸豬扒 燒牛舌 同拉麵 ,另外宮崎 亦有一間燒肉世界級好食 可以睇返我上個live 遊記post
沾面唔錯
咁貴當然要靚d. 店員見我影相 都會拿定盆肉 放好俾我打卡
係 扮工禁下機票見平就狗衝
包20kg 又有飛機餐
好過express多多聲
我係賣hk express七百幾蚊來回,冇行李 如果加埋行李應該千一千二左右
佢應該冇事嘅

3200三個人唔錯喎,包行李?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞