作為一個護士 我有野想講

707 回覆
4251 Like 200 Dislike
檢查你做左
錢我袋左
大家都開心
我估你做私家,
都係錢作怪啦,真係咁多仁心仁術咩
不過你係度講有咩用,有d人都係唔會明既,吊返你轉頭
d街外人都唔識分咩叫必要唔必要
覺得醫生需要做檢查就做嫁啦
慘得過d人真係當d醫生神咁拜,有光環

最後只係想講,醫生都係凡人,職業係醫生,同人格冇關,並唔係大眾諗得咁高尚
垃圾醫生 你第一日上連登?

講緊處女膜呀廢物
冇聽詳細分別唔到

唔明點解姑娘撩左醫生要再撩
係咪因爲姑娘撩得唔好唔夠?
佢地有冇解釋 你有冇再問
如果係既 下次記住問多小小 了解多小小
你絕對有權問多d架

了解多d先去同意做檢查
戈戈戈,戈你老母,垃圾醫畜
連登最多咪你呢啲垃圾 過街老鼠
支持,人仆唔仆街唔係睇職業,所以保護自己為先,神父都搞細路,老師食學生妹,牙醫偷拍病人,老豆強姦個女,乜撚人都有!
#polyglot
對 確實有一場個戈
戈戈戈,戈你老母,垃圾醫畜

廢物
#metoo
#無憑左故事
#有正當途徑投訴醫生#但我選擇不了
#我只敢在連登發言
個個鳩嗡當睇症 好彩唔係你做醫生 evidence based 架喎 唔似口盾
可能係我舉d example舉得衰左d
Sorry
咁patient request 係一回事 醫生為錢建議做又係另一回事
雖然對於醫生呢個專業判斷點去醫,又係難啲去challenge,但總要有啲戒心囉
班閪人冇事冇幹
就開始想連醫生地位都質埋落去
睇探屎眼唔係凈係驗屎
你講得啱,就係因為佢思疑所以醫生叫佢做鏡等佢放心。
但前提佢入到黎病房睇得出行為精神緊張,講症狀都係普通野,反而提及最多係工作同屋企比佢壓力好大,女朋友又港女咁
但醫生如果話係精神問題,一來佢未必信自己係精神導致,二來淨係收到呢一次診金冇肉食
所以做個檢查等佢安心又可以合理化自己揾水魚
已經有醫畜技窮,話我垃圾
我exactly係呢個意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞