作為一個護士 我有野想講

707 回覆
4251 Like 200 Dislike
以我記憶好似冇落ky 個感覺好有衝擊
https://nextplus.nextmedia.com/article/2_630960_0

【鹹濕牙醫〡狼影裙底】CCTV踢爆牙醫診所淫行 手機暗影大批女病人裙底
你係咪酸咋樓豬
你唔好咁直接踢爆佢啦
連登真係好多無知識但又要質疑人既垃圾
佢地既目的只係想屌下班醫生/專業人士
過多幾年政府引入大陸醫生 有知識既人就可以盡量避免比班黃綠醫生魚肉
到時受害既咪又係呢一班無知識 但當初又要屌真心幫佢地既醫生
點都好 樓主真係影衰哂班EN
你要問返樓主啦,樓主support 唔confirm就開藥ge醫生
開名啦
唔該你讀到就俾心機d讀,而家做緊嘢呢有嘢唔明上網睇下journals做下research先或者問下人,訓練下自己critical thinking同增加下自己knowledge
上面醫牲已經中閪晒,巴打好波
樓主EN係一個諗法。
APN Gyn就話樓主佢on99,唔Confirm點開藥。
婦科護士就話樓主要識多啲先嚟話人,留化驗先開藥,有報告,唔中藥,換藥。

淨睇呢三個做法,都唔同。

淨叫樓主答,最後都只係不停圍繞佢係EN,叫佢讀多啲書,唔好咁on99,但無解釋到個問題。
唔做test就開到antibiotic嘅醫生,
只係用緊叫broad spectrum antibiotics嘅藥,
簡稱大路野,
搏佢食完大路嘅藥會無事,
但都只係得個搏字, 做完test再開藥先係最準,
唔係話開大路藥唔得,
但做埋個test亦都唔係樓主講到咁無謂咁無醫德.

食大路藥有機會醫唔好之餘,
要病人食多左無謂嘅藥,
兼且有機會產生抗藥性,
唔識唔該唔好衝出黎柒,
閣下同樓主都係
好似尻up post
上面有巴打講醫牲點回應人
講中晒
睇到一半已經覺得樓主講野垃圾
我覺得佢係尻up 多
9成9剛入U 而且連登 Ac number 200000之后 新薈然
不要認真 你睇下樓主 Ac number 就明
出黎做緊嘢仲好似個layman
拿我就無講過一定要做test先可以開藥,
我啱啱講過, 唔做test就開藥咁做只係搏,
做test一定係最準確,
現實中先開藥又有, 做test又有, 兩個做法都有醫生做,
但做test都唔係樓主講得咁無謂
不能同意此文更多
樓主如果你懷疑女病人比男醫生非禮但唔確定,會唔會出聲??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞