作為一個護士 我有野想講

707 回覆
4251 Like 200 Dislike
我發覺大部分屌樓主呢班垃反
中文理解都嚴重出現問題
喺連登出正經po
有咩討論空間
算吧啦 有保險咪做下O+C囉
現今有班垃圾廢物醫生會員,不斷轉移主題視線,攻擊樓主,大概總結如下。

成件事係 護士見病人唔想除褲
就同個病人講係咪想搵女醫生

之後垃圾醫生知自己無得合法非禮,就屌柒個護士

樓主只係教人,其實可以拒絕你班垃圾醫生非禮
你班撐醫生垃圾攻擊樓主仲乜?

屌樓主既垃圾醫畜會員,解釋到點解唔比樓主叫女病人搵女醫生未?
樓主都係出於好意姐
呢個post令我諗返起我細個嗰陣睇婦科
個醫生堅持要搵我個處女膜出黎
我嗰陣仲未夠16歲
係我媽嗌停佢佢先停手 好有陰影
咁你會唔會盡可能唔睇?
摸會唔會盡量避免接觸?
老嘅會唔會唔想睇?
睇錯作為一個「道士」
City有nursing?
睇你講既野, 巴打/絲打應該係私院喎
留名
試過比醫生博朦 好後悔冇say no
護士係留rectal swab
醫生係PR
兩樣野唔同 無做多左
Thanks for your info but
屌你老母
係都係「個個中
指明嘅就係 「戈個」「嗰個」
屌 連「果個」都好過唔知乜鳩「個戈」
發生左咩事?
公立醫院,點樣唔睇。最多有時搵女 house office r 幫手

非必要接觸當然唔做

老嘅先好,唔怕 metoo 俾人以為我博矇
忙到仆街鬼得閒非禮
點解唔屌得樓主? 樓主垃圾就一定嫁啦,一開頭話善意提醒病人可以唔做不必要既檢查,都正正常常。

你老味後邊d例子柒下柒下,閪痕就一定係念珠,就咁聽就已經斷到症,笑撚死咩

求期開d藥比你食,醫唔好又屌鳩個醫生hea睇,鳩check, 真係公字都你玩曬啦樓主。

最後,平常人根本分唔到必要/非必要檢查,真係講個信字,醫生有冇醫德真係睇你運氣,但樓主叫人自己判斷做唔做個檢查,就係on撚99, 萬一個病人真係有事,你過唔過意得去?

正如我係女人,對波痛既,睇婦科,撞到男醫生,佢話要揸兩野,我係咪唔比佢揸即場走人?有硬塊要抽組織化驗就係依個時候。

利伸,醫畜死全家
係咪暗號嚟,法國醫院嘅戈醫生?
你畢咗業做幾年之後 , 就會發現睇到你唔想再睇

不如你記住自己講過呢句野, 唔好講幾十年後, 三 , 五, 七年後, 你會覺得睇到人身體只係好小時, 因為你每日睇到冇晒感覺
En 何必講出黎 5條2就做得既工 書都未讀好
講專業醫生定EN?一目了然
有時候程序就係程序 到時爆獲無做無睇
個責任唔通會落左去你個en仔度?
睇政府醫生撞正男醫生睇咁點
要求換個女醫生要再等多幾耐?
就算我係一個clinic assistant
牌都冇 我都會出呢個post
唔係教人唔做檢查
係教人有得揀
.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞