47歲了,我想分享下我18歲時撞鬼既一次經歷

1001 回覆
672 Like 47 Dislike
可以喺呢度繼續傾
開新po出故
我本來係唔信神鬼之說
但你啲文又的確幾過癮
當故睇都正

支持你啊
真心假,唔好再扮好無...

當故睇大家都會接受
唉 點講先信呢?
多謝你支持 我都係最先信鬼神
真心無謂搞大好無...?

故事有咩問題?一定要真人真事先高一層次咩?
短篇分享

大約在90年代尾,自己曾上網自學靈魂出竅,方法好簡單,就是在睡之前命令自己,要自己在瞓與未瞓之間那一刻靈魂出來,這個狀態其實好多人都會試過,就是差不多瞓著時全身突然一震,好像踏空了那種感覺,靈魂就是在這個狀態下離開身體,當然我們要練到出體時柔一點,不然的話就會整個人清醒起來。

可能天份高吧 ,不到一星期就能順利掌握。最初感覺好奇妙,從靈魂的角度見到睡夢中的自己,而且可以穿牆過壁,甚至可以飛天,沒有肉身的束縛於靈魂狀態下,輕如無物,個心想去邊就會去邊,好爽。

在這狀態下會遇到有些跟我一樣從肉身走出來的靈魂,但他們跟我有點不同,大部份都呆呆滯滯似在睡眠狀態,不會跟你溝通。另有一些應該是鬼魂,因為他們的顏色都帶灰色,好易分辨,曾經有個少婦抱著孩子走過來問我事,我好肯定她們是鬼魂(今日的我定義),因為兩個都是灰色和死氣沉沉的,她問道:“我知道你是人,可否幫我忙?
冇問題
只係我會唔開心姐
的確呢個po我開唔開心真係唔重要
咁點入番肉體?會唔會有失敗時候入唔番?
聽過有d靈體會趁呢d時候上人身借走人肉體
會唔會返唔返去身體到,同埋畀啲鬼魂發現會唔會奶野上身
你唔好搞事就真
有d長
我個ex有跟開師傅,有次同佢去日本溫泉酒店住,一入到佢就即病到飛起,虛弱到要call白車個種。咁我個下都冇點留意酒店有冇咩異樣,只係單純覺得佢唔舒服。咁個晚都好早訓,訓到2,3點時我突然醒左,聽到天花同橫梁上查查聲,一轉頭望到條女睜開眼望住我微笑,我係佢眼前虛掃幾下,但佢冇反應。我見唔對路就用張紙巾包左佢手鐲帶番落佢隻手度,然後佢就合番眼訓了。
第二朝起身我同佢講番,佢竟然乜都唔知。食埋早餐就急急腳走左,揸左幾分鐘車程佢就好番曬。最後先同我講琴晚有幾隻貓妖係上面跳黎跳去(貓妖唔想比你見到就隱形,要發功先可望到佢地小小殘影)而間酒店應該係妖開嘅。
我之前都唔信,而且好信
Btw想開天眼但又好驚見到野
依家好信
真係要自己撞過先會信
大部分人信有鬼,但去妖魔鬼怪,精靈,僵屍個d又係另一個層次
太多範疇可以研究 如果身邊冇識呢類知識嘅人
自己又唔特別去睇 其實都好難去想像
我自己就抱住咩都有可能存在嘅心態去聽人分享
同埋都覺得有趣(同恐怖)
我一開聽都覺得好不可思議,太多野唔知了
我驚今晚不自覺有想試既意識
十幾年前上網自學,較鬧鐘比平時早一個鐘起身,過一陣迫自己清醒地訓番。感覺到雙腳升起但上半身無,醒番勁累
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞