47歲了,我想分享下我18歲時撞鬼既一次經歷

1001 回覆
672 Like 47 Dislike
無計
緣黎
盡人士就夠
覺得假都正常吖
潘生同你講嗰陣你都覺得佢老點啦
Btw幾好睇
其他人點諗我唔知
最起碼我唔想經歷你啲恐怖事

但老生常談,鬼都曾經係人
你唔搞人,人地點會搞你?
你搞到人,人都屌9你啦,何況係鬼?
我都好想有預眼通
睇到未來係點
起碼有個心理準備
仲有追眼通
咁人與人之間就可以好易了解到一個人
人就係犯賤嘅動物。

常寂園喺96年出現喺亞視今日睇真啲內,之後引起一陣討論熱,報紙雜誌都講,就唔好話有冇鬼先,呢啲地方分分鐘充滿其他危機,例如建築物倒塌,II、老同等,但當時我哋小學同班同學依然唔識死,睇完睇真啲報道後更加想去,仲約埋星期日七叮友由上水去,擋係一個參觀景點咁,但去到半路嗰陣我開始有啲驚,再望吓其他六叮友,嗰樣睇得出係驚,當揾到,望見個門口啫,個心已經好寒,七叮友企哂喺到,其中一個提意“喂!不如走咯,好似冇乜特別,返天平踢波“”我同其他五友即刻話好,之後嗱嗱聲走。

事後多年後諗返,好奇心可以分分鐘害死人,雖然常寂園廢咗未上電視嗰陣已經有人去探險打war game,但有時就係咁啱就係咁啱。

而我更相信,我哋係睇太多主流媒體嘅報道入腦令到我哋去到門口時突然驚到涼,我記得睇真啲報道呢單時經常提及火光同喊叫聲傳聞,期間配上令人心寒嘅bmg,咁喺學校討論,因為好奇又未決定去,個個大隻講,到真係去,就快知道要到,再聯想媒體講嘅嘢,先嚟淆,又因為唔想畀人覺得淆,所以個個唔出聲,等人出。

最後出聲嗰位,大過咗好撚大胆,走去山金塔偷人頭骨去賣,之後聲稱撞嘢,拎住嗰頭去差館自守,最後入埋去受。
搵得返佢 佢應該都7X或以上了
用法眼 咇咇咇佢
可否講解佛眼可以睇到啲咩?點樣幫啲鬼,同啲鬼點溝通?
呢度有冇得pm架?
多謝支持
係架,就算成件事完結我都仲係半信半疑
咁多年,我依家自己睇返以前咁多野,我覺得有D野係整定
仲有好多方法既
其實咁樣未必係好事
無啊
點解咁講
人有時唔知未來
會好猶豫不決
好驚行錯路
係,當年搵佢好似4x歲
我覺得所謂假既係佢哋學藝未精就出嚟開業。咁既情況好難話定斷佢哋係假

不過衰啲講句神棍絕對比有料嘅師傅多,學兩年術數就話出嚟開班授徒,玄學博大精深,兩年時間真係連概念都未搞得清楚,得啖笑而已。
如果可以 我都想
你知道左又唔可以改變佢, 好咩
如果個個都知未來係點,世界大戰都似
你作為玄學師 有咩意見
唔知點做決定嗰陣
應該點做
驚做會錯 唔做又驚失去
樓主繼續分享你啲經歷啦,好好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞