47歲了,我想分享下我18歲時撞鬼既一次經歷

1001 回覆
672 Like 47 Dislike
我本身冇連登a/c
係佢叫我試下喺度講呢件事,借左佢a/c黎用
47歲上連登
想知樓主咩樣
黎得呢度,我都預左會被歧視
樓主 人地質疑就由佢地啦
我鐘意睇呀 加油
加速
見到你嗰陣諗法行動
好想打死你
叫你做 你又唔做
仲要堅持話冇鬼神呢樣野
希望可以今日打完故事,等左幾日好吊癮
樓主真係癲架
調床這三天我放了隱身符在枕頭底,沒有什麼特別事發生,頭痛依舊,惡夢仍然。
經過這兩次之後,媽媽知道廟祝力量有限,開始週圍拜託朋友找尋高人。
我情況越來越差,頭痛的次數變得更頻密,身體弱得連去燒古屋的意志都漸漸失去。
又過了幾個月的某天,媽媽煞有介事的跟我說要我陪她到朋友潘太家取東西,我不虞有詐,就爽快答應。

某天下午我和媽媽出發找她的朋友潘太,潘太住在置富花園,由我家過去都頗為麻煩,行程要一個小時以上,這天我出奇地精神,在車上和媽媽有講有笑,到達潘太家的樓下後,我忽然覺得很不對勁,好想盡快回家,媽媽見勢色不對,就硬拉我進電梯,在電梯內我已經天旋地轉,冷汗直冒,心裡的念頭只得一個,就是「逃走」!

“叮”的一聲,電梯門打開,我的頭更加劇痛,我想按關門掣就走,媽媽用身體攔著電梯門,大聲叫喊著:「潘生!潘太!」,有幾個中年男人從某單位走出來,又拉又推的硬把我拉入屋內,入到屋後我情況更差,漸漸失去了意識,迷迷糊糊間只見有5、6人在屋內誦經,誦經聲令我好煩躁不安,於我而言簡直是噪音,我想發茅逃走,但身體卻不聽使喚,口中發出微弱聲音:「媽⋯我⋯要⋯離⋯開⋯救⋯我⋯」,剛才拖我入屋的其中一個男人口中唸唸有詞,不停用一些古怪的手印和我聽不明的語言向我頭部出手,我天旋地轉,靈魂和肉體好像分離了,感受不到時間和空間,昏死過去了⋯
好窩心 多人謝你
嗰陣𡃁仔邊諗咁多⋯⋯
我盡力
寫太快驚寫爛
Live左! 好正!等你發文!
我嬲姐,冇癲到
pish
支持
留名支持
繼續!!
媽媽都識幾多野
有冇人知常寂園個故仔,個唱戲三叔係咩人 真心想知 個故話佢後人都係唱大戲
老實講,果度係好邪, 廿年前我踩單車經過。
仲係出名老倌
我識jemdogdog問過佢幾次真定假都唔肯講
繼續寫呀,好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞