47歲了,我想分享下我18歲時撞鬼既一次經歷

1001 回覆
672 Like 47 Dislike
俾#774咁講一講, 又想問下樓主對緣/命/劫既睇法
可否改, 可否避
佢地會同我講野,如果起我耳邊講,就會好辛苦,因為太高頻 通常夢入面講。。試過瞓瞓下教無啦啦衝過黎我床頭,起我耳邊不斷大叫叫我起身 禁我就即刻起身唸經俾佢地
其實我知道自己開左好少,暫時睇到過妖魔鬼怪,天龍,天人,神,菩薩,見過出家人有神足通,姐係佢個人明明唔起到,但佢就黎左 但地獄未睇過
自己試過俾隻貓精鍾意 當我係佢老婆
我去法會唸經幫,同帶佢地一齊去入廟修行 通常大法會完左之後,佢哋就會唔見左人
希望佢地早登極樂
但越幫就越多,越多就越煩 佢地會傳開哂 試過幫完屋企入面嘅鬼,屋企附近嘅鬼係禁黎搵我
好奇問一下
點分到佢係神/菩薩/其他
你係有去法會/宗教活動習慣
之後先有法眼?
有預眼通咁買六合彩贏硬啦
點校
根據我嘅經驗,你嗰啲應該係鬼通,係啲惡鬼借身修法。神通絕對唔會係咁!
生死有命,富貴由天,法科術數只能將你本命的福德盡量加滿,絕不可能逆天改命,由窮鬼變作李嘉誠…(其實李首富條命都充滿遺憾,可以選擇的話我絕不會選…)
多謝你
好似我啱啱答左。生死有命,富貴由天
想問下咩叫慧而不用
心態改變可以達到某程度上嘅抗命逆命!
被鬼纏和神經病真係一線之差,如要分辨兩者,一定要搵個有料和有經驗嘅法科師傅定斷,萬一錯誤醫治,將被鬼纏嘅人用醫神經病嘅方法去醫,食咗嗰啲精神科藥物一段時間,咁就好麻煩,因嗰啲藥是傷身和壞腦的,到時搵師傅搞都太遲了,不能完全康復。
即係你會覺得隨心而行就可以? 唔需要咁多顧慮?
有時我好唔鍾意占卜
因為會影響到自己行動
佛家有個典故叫“慧而不用”,是關於慧眼神通的。有位居士自命不凡,向高僧問了一個自以為無懈可擊嘅問題:“據說慧眼神通能預見未來,有慧眼通者預見明日出門會被樓上擲物打中,於是第二日沒出門沒被打中。那慧眼通又有什麼用?慧眼所見沒有發生就不是神通啦。但假如此人為了證明慧眼通靈驗硬著頭皮出門挨了一記高空擲物,但這樣的慧眼通又有何用?最終都是受傷了。”,但高僧答得卻很簡單:“樓上有物擲下來神通就靈驗了,千萬不要在樓下走過,反而要上樓勸他不要再擲物傷及無辜。”
就咁睇文字不能作出判斷。同家人商量一下
好 唔該巴打
好睇個人心態。我都有朋友寧願唔知仲好
法科術數只能將你本命的福德盡量加滿,絕不可能逆天改命。
題外話,點解你留言有個框?
客氣。多謝你嚟支持我
通常算命
D師傅都會話你邊年邊年有桃花運,有工作運
但要把握
但把握呢樣野,做左但時機唔岩,可能弄巧反拙
唔做,但原來時機到左,就會錯失
因為member先會睇到
開頭用[member]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞