47歲了,我想分享下我18歲時撞鬼既一次經歷

1001 回覆
672 Like 47 Dislike
我入過地牢,好撚恐怖,但好似無人有影過相。。。
樓主 係咪你個網台冇乜人聽 所以先上黎做下宣傳
依家變成點樣我都唔知
入完冇事?
你咁講野咁mean 架
好差
唔係話緊我嘛....
黑到依家
同樓主講差唔多,伸手不見五指,有一陣好臭嘅味道,東歪西倒嘅神主牌、骨灰龕。。。總之好撚恐怖,毛管“洞”起哂,我第二日即刻去黃大仙拜神。。。
點黑法?無搵啲師傅睇睇咩?
窮、窮、同埋窮。。。
想問一個問題,次次睡覺發夢都見到出面個海變左平地,算5算係出左體睇?定係我想太多?
要數印象最深刻嘅出體經驗就肯定是日本旅行那一次,都是90年代尾的事了。

那時自由行還未普及,好多人仍然參加旅行團去日本,join團其實都好多優點,如果要我這種人plan7日行程,由早上8:00填滿到晚上10:00,又要由東到西,南到北,食買玩絕不悶場,那肯定會要了我的命,所以當年嘅我絕對會乖乖就範參加鴨仔旅行團。

頭幾天都是普通行程,沒什麼特別事情發生。可能由於行程緊密的原故吧,頭幾晚一到酒店沖完涼就倒頭大睡,什麼靈魂出竅、出體都拋諸腦後了。
到了不知第四日還是第五日,行程由東京的繁華都市去到幽靜嘅富士山,這次的酒店外觀上沒什麼特別,都是典型的溫泉旅館,當年的我對酒店其實是沒什麼要求,乾淨企理就可以了,但原來乾淨並不是可以用肉眼來判斷的。
搵我
出體又有人稱做清明夢,是有意識的夢境,夢中所發生的一切是清楚知道和可以控制自己行動,你要有上述現象才可判斷是否出體。
唔係呀嘛
留名
我鍾意睇
富士山酒店好似都好猛
河口湖
文呀 可唔可以繼續
多謝樓主無私分享

見樓主講起清醒夢/靈魂出體,我都有啲經歷同秘訣

我記得自己十幾歲嗰時就比較成日靈魂出體, (講緊嘅"成日"都只係一年四五次咁上下,仲要好多時係不自覺), 但係多數只會喺自己睡房度鳩行兩三個圈 同埋意識到自己真係出咗體,唔夠半分鐘就會醒;同埋感覺有啲似畀鬼壓,我感覺係如果畀鬼壓嘅話,個視覺唔會一路慢慢昇高;相反靈魂出體嘅話,個視覺會慢慢昇到半空

咁係咩秘訣呢? 我懷疑係要身體長期感到疲累就易啲做到
我十幾歲嗰陣成鳩日捱夜煲劇打機,一日最多瞓六個鐘(夜晚瞓覺+晏覺),仲要一星期打5-6次j,又少運動,個人眼袋望落仲大過春袋,結果出現得比較多;中學畢業之後反而好似冇試過了,印象中呢兩年直頭一次都冇,可能同我近年作息比較規律,加上多咗運動,個人比以前有神咗好多有關

Btw樓主識唔識解夢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞