【勿助長代購勿提L’Oréal group/第一頁有懶人包】化妝品護膚品討論#99

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
我用左2年 仲有好多 不過一星期先化1-2次妝
其實prep gel有咩用 我之前sogo thankful week同remedy一set買果陣都有呢支,但係一直都覺得佢不過不失咁
粉餅$300咁平?! 連埋盒??
粉餅係咪好正

上面個絲打
300九折但唔包盒呀
頂 搞到我又想回購
佢真係秋冬恩物 唔乾又持久
我本身想買樽裝 順便試埋LX 試完覺得LX好d 因為coverage高d
但之前見無折好似要5百幾 打消咗念頭
見而家有九折 想知幾錢 定叫朋友喺日本買抵d ??
但LX而家呢個天氣唔知會唔會好乾呢
好燒好想買
但依家嗰餅未用完
咁請問邊隻眼base好?
可能係我驚太重手會太核突,所以都上得好輕手掛
想買餅多啲,想知餅會唔會妝感無咁靚
因為我唔係成日化
之前買咗枝 shiseido 智能粉底液
好辛苦咁用到得返1/3
然後就見到佢油水分離
結果唔敢用了
我係本身少少健康膚色,然後又中意用大地色系南瓜色系咁 再加上多層眼皮,畫完啲眼影一擘大眼,啲眼影就完全睇唔到咁
聽workbitch絲話查左differin兩日
爆左好多暗粒出嚟整塊面好恐怖
呢個爆發期要過幾耐㗎?
同塊面好赤痛
我應唔應該繼續
7-14日
你真係好乾呢幾日連續敷mask幫手谷暗粒出黎
一日淨係搽一次+溝多啲cream用
或者隔日先搽一次
拖慢個時間

要睇你個底係咪真係好多粉刺 多既要耐性等一等
嗚覺得你好好 每次我問你都肯勁耐心答
我乾到要日日fu mask 真心頂唔順
我感覺到個底真係幾多 因為佢爆到好誇張 成幅地圖咁
暫時我係咪唔可以化妝住
多謝你啊,我會試下架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞