【勿助長代購勿提L’Oréal group/第一頁有懶人包】化妝品護膚品討論#99

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
凡士林嘅成份主要係石蠟
做唔到保濕 只係防止你水份流失
買返啲醫學品牌 樓上絲打講嗰2個牌子都有醫生介紹濕疹病人用(我屋企人
去啲藥房仔問下又得
有冇絲打用過MTM啲護膚品
可唔可以分享下
真係work
好貴
我都係有個fd用過 佢嗰時都係爛臉 話覺得幾好 又保濕
但我用佢枝嘢又唔覺保濕
所以想上嚟睇下有冇其他用後感
不過呢個價錢可以買其他好嘢了
其實唔係剩係針對佢
我記得係gel 甲 post突然會有d巴入黎講
你隻手好靚做我女朋友啦 之類
見到都心寒
各位share時要小心 (不過唔想少野睇左 )
gel甲香水post應該係同一個人
嗰個on9仔話何超蓮鍾意佢 笑到我
好似幾正 見d閃粉好似幾平均咁 CP個枝會一撻撻
其實我唔明如果mineral oil真係唔好既話
點解陳皮個啲會叫人用凡士林
陳皮有篇文有解釋但我睇完都唔明
呢枝好似多台妹推 係邊間sasa買? 朗豪坊對面唔覺眼既
THX
但見QV同施巴成分複雜過凡士 而有機會敏成分都多過凡士 O唔OK
我港島返工 見銅鑼灣sasa supreme 北角 都有
將軍澳都好似有
基本保濕已經好夠
你爛面唔識睇成份
當然用成份最簡單既最好
任何護膚品講到幾抗敏都可能trigger到爛面/敏感
而且凡士林冇乜滲透問題
Carbon chain越長就越厚身,室溫都係固體
蠟>>>>mineral oil
套返陳皮篇文
你應該大概明佢想講乜
有空氣粉餅?!
一陣衝去counter問下先
做過laser去班 做完好白滑 個時好似第一/二次打 效果好好
再做過hydra facial 清下污jo 野
整體唔錯 唔sell (除左準時上去都要等
但我朋友話唔知係咪唔sell 佢有跟mask都無即場敷 比佢拎走返屋企敷 佢覺得即時敷埋效果好啲
新客講人地電話會有8折喎
Thanks!!
無色碎粉乾肌用冬天表示有點乾 夏天就控到油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞