【勿助長代購勿提L’Oréal group/第一頁有懶人包】化妝品護膚品討論#99

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
傻啦
呢排特別情況
日日敷mask保濕啲仲可以快啲推啲暗粒出嚟
我爛面都照化
不過粉狀好過液體狀好多
唔會 妝感一樣靚
草本粉餅遮暇力比較低 偏清透
不過液同粉比液持久度比較勁(可以12個鐘以上)

不過冬天用可能會比較乾
LX就比較保濕 (同遮暇力勁啲
想買餅記得唔好買埋佢個盒 佢塊餅可以擺入資生堂同KOSE家系牌子嘅粉盒入面
我用開都係好顯色既眼影eg zoeva, viseart
但好似個範圍太細成日俾人話同素顏差唔多
一係用紅紅橙橙既眼影就話似喊完
(但我會照用)
唔知out左未,旺角top見到3ina開左
top對面sasa開左sofina primavista ange開架櫃,色號齊哂但冇粉盒賣
想問下絲打們
超級乾肌有咩粉底啱用呀
特別一到冬天 塊面就瘋狂甩皮

同埋黑眼圈都好大 遮極都仲好明顯
要點先可以遮到千年黑眼圈
用緊covermarm LX 粉餅
配咗primavista 盒
size perfect match又靚
平平地可以試下addiction?
超級乾肌我諗skincare foundation會適合 好似兩舊幾水
用左一塊lx先知可以放落其他盒
Lx真係好好用 我乾肌一年四季都用到
唯一缺點就係好黃 岩岩上還好 去完一日街會黃到仆街
好靚! 個盒幾錢
其實covermark個盒係咪好貴
唔抵買
會黃!
突然間滅咗火
我喺carousell 搵返嚟買咗$90
上面有絲打話香港開始開primavista但係冇盒賣
上面位絲打講嘅係sofina台版呀
想買sofina primavista嘅話去返sofina專櫃就有得買啦
揾緊冬天粉餅 諗緊買唔買lx粉餅
絲打用咩色?
lx同草本最大分別係咪草本啱粉刺肌用,而lx就遮瑕好啲
請問管理員依度係咪冇男人
有無絲打用過AHAVA 產品 有啲想試佢地既死海泥mask
Skincare又無一定分男女
都係marketing一種手法
不過巴打有無咩concern?
咩肌 講多啲容易啲幫你
唔太清楚 我試下形容
臉就三角位多油 少出暗瘡
手就手臂易乾燥易出粒粒
腳就膝頭下易乾燥
好耐之前試用過草本 好顯暗粒
想試LX 有冇邊間covermark 既staff helpful 啲
巴打皮膚無乜大問題
我諗做好基本保濕都好夠
我自己就係muji執一set比男朋友用
之前試過買其他 佢覺得muji texture最舒服
可能男仔怕麻煩 又怕黏笠笠
加上muji啲野有分清爽 潤身
依加冬天 怕乾嘅 可以用啲潤身啲嘅野
係會變黃變暗但真係好好用
入多塊做後備先
咁我試下Muji先
想問clarins double serum定EL anr 好用啲 簡唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞