【勿助長代購勿提L’Oréal group/第一頁有懶人包】化妝品護膚品討論#99

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
都唔會話唔好用嘅 但係用過nd呀pmg呀之類就唔會再買佢囉

我鍾意隻熊
我係用ab 和紙款
如果唔化眼妝 (冇乜可能
就dup單面/雙面
係咁

隻眼用力張大先係咁有少少 放鬆就得返少少
洗眼水係咪真係好好用
我成日落完妝 都會係眼底可以蚊到一條條絲 應該都係啲眼影殘留物 因為有色
原本仲諗住之後入下quad eyeshadows
比你講完覺得可以慳翻啲錢
我覺得隻眼會爽啲
啲水睇到好多油浮係面,但我只係化左啲好閃既眼妝先會用佢洗,驚洗得多對隻眼唔好

我都係咁呀,成日用棉花棒落妝個陣撩佢出黎
之前有個ba絲打開post你問我答,我問過佢呢個情況
佢話眼一定會有正常分泌,化眼妝會令到有好似眼屎咁既野係眼角
27/11買的sigma,依然無消息… 都唔知佢點寄
我覺得唔係唔好用嘅
不過如果你用慣咗nd / pmg 甚至係colourpop 呢類超顯色嘅眼影
用佢就要掃多幾下先有色咁
原來你哋都會咁
我仲以為自己戴得con太耐搞到眼膠多先會咁多呢d拉絲
我上年black friday買都要等到1月頭
我估今年都差唔多
SF買$580啫
我21號買 問佢就知原來佢12月4日先寄出
仲未收到
不過我睇過ptt 講係好耐架 所以慢慢等啦
我雙11買個轉都係上星期收到
利申冇sf+
如果唔同人夾計返都差唔多
第一次留言

我都係11月27號買sigma
前幾日收到分開寄既share all eyes mini brush set
因為佢話”I am writing to inform you that the All-Eyes Mini Brush Set is currently out of stock at our fulfillment center, and therefore it will be shipped from our headquarters. “
我分左2次買,岩岩終於係郵差手上收到晒所有貨了
我有email問過,話12/12寄出,唉,真係等到佛誕
你係咪想同我夾 我嗰個就過期了
有買過DUP雙面膠款, 但我唔係好明白貼完之後點上妝
因為貼完之後眼皮痴住左, 再上妝會有條線
唔知絲打你明唔明 好似D眼影會卡住係條線度咁
我係腫雙眼皮

另外有試過貼單面款, 覺得上完眼影好覺眼就搣左
好啊
19年買sf老母
雙面係上得好7
我明
所以上妝我會用ab嗰隻
佢係紙質所以眼影痴到上去
不過用eye primer反而會7左,一係用fluffy brush上
我就係貼完用左eye primer
ab和紙SASA有冇賣? 想試試
之前好似仲有兩個絲想同我夾 唔記得咗係邊個
除非極油眼
雙眼皮貼+eye primer點都係7
sasa有
但唔肯定係咪間間
雅蘭嗰間買過一盒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞