【勿助長代購勿提L’Oréal group/第一頁有懶人包】化妝品護膚品討論#99

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
勁靚 真係一swatch完即刻買
Gucci啲ba仲要勁好 周圍都係大陸人佢都無唔理我
等陣先 係咪有咩誤會
上面係胭脂080
下面係唇膏690
P&j 好用 但香港買好貴
上beautybay 買平一截 但等好撚耐
好似可以叫佢落妝上半邊面,但有啲鋪太忙就唔會上??
因為我都有620
你話似諗諗下唔係好對路
係呀 睇皮膚科醫生 好似可以claim保險

係咪有絲問過單眼皮點化眼
見到呢個ig化得ok
去沙田新城市講廣東話個ba直頭當你乞衣吖
化得好好j,單眼皮化完好容易眼腫
係呀 記得之前有絲問過 見到順手cap上嚟
我冬天用Paul&Joe,覺得好黏,但衰在又夠保濕。我想搵啲又輕又保濕既base,定事實上係唔存在架
單眼皮真係好有魅力
單眼皮化得靚係幾好j
之前有人話TO油唔夠保濕 入面最保濕既油應該係100% Cold Pressed Virgin Marula Oil
可以搵吳承俊睇 佢好詳盡介紹成分
香港CT啲ba係好西
我朋友都咁講
我好鍾意CT 但香港開咗咁耐我從來未行過
CT大把地方有 我點解要喺度受佢哋氣

反而頭先gucci啲ba幾好
我試緊唇膏 佢就笑住企喺我後面(可能有絲唔鍾意俾人跟 但我ok
之後我問佢嘢又認真答
又主動同我講鍾意可以幫我搽上面/嘴
Gucci真係清泉嚟(暫時仲係)
我個日試givenchy 唇膏都好驚 仲要有禮貌過佢
雖則唔會買
講起Givenchy 之前去朗豪坊買唇膏話想試
啲ba叫我自己行埋鏡自己試
但因爲我係專登去買所以最尾都買左 以後知衰見到啲ba仆街嘴臉就唔撚買!!
聽日去又一城Guerlain 希望ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞