【勿助長代購勿提L’Oréal group/第一頁有懶人包】化妝品護膚品討論#99

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
咁西你都仲要喺果度買
轉職做佢隻兵
絲打們 如果嘴唇好深色有咩方法可以打救
無 好難識到的
同埋可能我疑神疑鬼 就算識到都覺得佢唔會真心當我friend
我上次去朗豪坊guerlain試8隻色上咀
ba都冇閪我面
可能咁啱得我一個客
服務好到買咗3支
感覺counter唔多人的話,服務都會好啲
做到先得嫁
到時我驚好似老泥Spoon抄pkj咁
變到一樣樣
不專業包膠一下

上星期五終於收到beautybay龜速送貨,比呢度絲打燒著咗viseart eyeshadow,買咗minx

圖是google的

終於明白絲打所講嘅溫柔的眼妝
D顏色好日常,日日用都得,粉質好滑,暫時呢兩日都用佢,好滿意

盒Spice Of Life完全被冷落
送貨慢到由原本好期待等到而家無晒感覺,遲D放假再試用
有個朋友就係咁,佢性格好好,好樂天,粗口都唔講一隻字,顯得我極麻甩
佢好鍾意化妝整頭,會同我好認真share扮靚嘅嘢,次次見佢個頭都唔同色好fancy,我笑佢係unicorn
無諗過比較,單純好欣賞佢,覺得佢好幸福,唔需要覺得自卑啦,有個靚女friend係一件賞心悅目嘅事
姑仔都係麻煩架喇我都係人地姑仔
當佢係路人就算不用太上心
真 爭人人情好麻煩的 尤其係女人 有排還呀
有冇絲打最近買左sf 到左hk成個星期都未送
頭先打去Skynet又打唔通
https://youtu.be/MB38nvK_WVM

我搵完pmg個成份
好似唔會敏感
想買
我都係
平衡唔到 個女仔好靚 又多朋友 性格又好
自己又肥又醜性格又差
快啲買
Skynet世界級差
有tracking同無tracking無分別
就算佢寫out for delivery都唔好信佢
我上次都等左成個幾星期先收到
sales 多過客反而我唔敢行過去
次次講Anr我都要出嚟踩佢一次!!!
我由冇粒粒用到出粒粒!
小弟平時無用開任何護膚品
但見皮膚質素愈黎愈差 所以最近想買d護膚品用下
自己本身係乾性皮膚 基本上塊面唔會點出油 塊面偏暗啞無血色無光澤
而且間唔中一個星期會生2-3粒暗瘡
有時又會生粒粒
鼻頭, 鼻翼兩邊, 下巴都有少少泛紅(都持續左好耐 只係一直無處理)
想問下我呢個情況有咩好用既護膚品可以推介?
budget大約$1000-$1500
想買齊
洗面,toner,保濕精華,潤膚霜,面膜(both deep cleaning&保濕)
主要想針對番 暗瘡&暗瘡印&鼻 下巴泛紅問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞