【勿助長代購勿提L’Oréal group/第一頁有懶人包】化妝品護膚品討論#99

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
踩到1001
又爆post lm
就黎100個post
買咗好多palette但畫極都唔濃妝
下個post就100
下個post 要慶祝下
想寫年度最愛 但係發現好多嘢都愛
上個po有絲問21/11問左beauty bay

我都21號買 上星期六收到電話
但屋企冇人 約左星期一送
已經冇到喇
如果唔係用kerry 送可能會遲幾日
我24/11 order 30/11 dispatch 咁啱前日email問點解用tracked都可以未到 轉個撚頭今日就收到
新post繼續留名
又想燒死人
咁快又一年,仲記得上年大家做左2017review ....

點解時間過得愈嚟愈快
要燒到燒曬啦
因為⋯⋯
年紀大 過咗十八歲之後時間就過得好快

呢兩隻色好靚呀
殘體字勿屌
Magnetic attraction 好似好正!
我又寫今年最愛

最愛

粉底:la prairie skin caviar foundation
優點:貼 高coverage 奶油肌 落咗妝之後皮膚都唔會變差 long lasting
缺點:SPF15 貴 用手上唔太好睇

Concealer:by terry terrybly densiliss concealer
唔洗講咁多啦

眉筆:CT brow lift / sana
都係用呢兩枝㗎啦

眼影:PMG mothership V / visesrt theory #5 nuance
前者夠閃多浮誇 化party大濃妝
後者易用啲化溫柔妝

Mascara:by terry terrybly densiliss mascara
防水易搽 不過我通常會搽多層mote mascara

Highlighter:Burberry fresh glow highlighter
樣靚 閃得嚟係自然光澤 啲閃好細緻

Blusher:Burberry blossom blush / Kevyn aucoin sunset
前者有陣香味 好顯色 斯文靚女色一年四季都用得
後者隻色勁夏天

唇膏:guerlain rouge g
又係唔講咁多了
入黎留名+好評J
我買左Burberry blush #tangerine, 痴線個胭脂真係超滑,而且上面唔會一撻撻超soft, 又唔顯毛孔,作為胭脂怪真係覺得好正

不過香港買好貴,等得既就上網買
土匪絲 你見點呀
聖誕快樂呀
而且起香
個盒又靚 帶出街補佢個掃又幾好用
想買多幾粒
本身試完#cameo都超想買,但屋企本身好多粉色所以都係揀tangerine
但其實勁想兩個都買
Cameo早兩日feelunique有sale都想買
但係有嘢做做完唔記得咗

下次再sale一定買多兩個
新po LM
BF買啲野等貨等得太耐(到而家仲等緊)
無心機再買就潛左水
等大家啲年尾review再點起我團火

上個po有絲打推canmake quick lash curler!!!
超級同意
我都係油眼 用佢之後再用mascara出完一日街都未試過變熊貓眼
有時懶就咁夾完毛再用佢
睫毛全日都唔會陽萎
不過要小心搽得太大pat
佢會變白色咁好礙眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞