【勿助長代購勿提L’Oréal group/第一頁有懶人包】化妝品護膚品討論#99

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
Zara唇膏既設計師係Pat McGrath

Anr 我用完勁出粒
Zara連化妝品都要抄

好似幾靚
開始有d疲倦了
對於化妝品
出得太快太多
啲牌子又個個想分一杯羹
想問下有冇絲打生過扁平疣?
今日做facial 先知自己塊面有
上網睇過下要做激光先可以整走
有冇絲打可以分享下幾錢邊到做好
雖然話日系粉底通病一定係比較黃
LX色號真係仲要特別黃
買左一盤natasha denona sunset就覺得再買其他橙色嘅眼影盤係多餘 搞到其他買唔落手
但唔買呢啲色 啲特別嘅色又唔會點用 就唔會買
係咪唔洗再洗錢
仲有色號
草本色號有分藍調同黃調

想搭單問有冇絲打用過COVERMARK蜜粉
Black friday 係LF 買既burberry 唇膏終於到 遲左成個星期 諗住會寄失
Btw military red suppose係正紅色(?)但我上嘴帶有少少桃紅...
想問有無人用過ct Magic Away Concealer?
想買黎遮一遮眼圈/淚溝同眼角啲暗沉
唔知揀咩色好

同埋用緊油既大家用緊咩油?
我用to rosehip seed oil好似唔夠
用緊melvita既堅果油
Clarins Double Serum
用完皮膚好穩定,無紅無乾無甩皮無生粒粒,陣味好聞,唯一挑剔係有點貴

利申:無用過EL,中女沙漠肌
會唔會係碎粉太乾?
但ct係粉餅?
如果係粉餅應該唔會乾?
不過我覺得好耐以前用the ordinary 覺得唔夠保濕

我平時primer係係防曬之後
今日又去左Givenchy試粉底
但一次叫我用3號 一次叫我用4號 點搞
之前生過喺面頰同近腮骨位 親戚介紹喺尖沙咀一間醫美中心打laser 打走左
最好睇醫生確定係咪疣
之前做facial條友又係話我好多疣 最近睇醫生話係粉刺黎
混合性皮膚(乾到出油)想搵一隻保濕面霜,依家用緊Jurlique覺得T位有d笠,之前亦用話肌研同Hera,都係會出油。唔知下一隻試咩好
講開lx 餅 真係要搵個有心既ba試
之前去counter買 打算上臉試下 個ba夠膽死就咁撻上臉試 一上浮哂粉 佢都繼續sell我

仲有就係要試清楚d 我覺得佢個counter燈光好黃 平時粉底都用第一 二白既色 ba幫我揀左3號色 係佢counter望落都岩色 點知返屋企自然光下化就勁黃 同埋我覺得佢有少少氧化會暗 建議揀白一個色 不過佢真係遮到好多野同妝感幾靚
行左幾間藥妝 都揾唔到cefine粉餅 有無絲打知道東京邊到有
想問你地平時點樣叫個ba幫你試粉底試上面
毒撚淆
召喚workbitch絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞