【勿助長代購勿提L’Oréal group/第一頁有懶人包】化妝品護膚品討論#99

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
想問下Caudalie喺邊到買架?

都係喺澳洲住
24號買嘅beautybay仲未收到
lookfantastic呀,不過如果急用的話唔建議喺呢度買
三個星期先收到同埋CS好西
記得beautylish都有呀
不過佢地shipping時快時慢
beautylish好似好少有sale
淨係一年一次有gift card送
仲要俾GST (澳洲), 但lf唔洗
Beautylish係冇discount 咁滯但送貨極快
以前係神速,仲快過local post
宜家無左express shipping
但是都ok la以international送黎講
https://www.wowlavie.com/brand_unit.php?article_id=AE1802575&utm_source=Line&utm_medium=Social
一抹紅唇的芳華!北京故宮以國寶文物為靈感 設計6色「國寶口紅」令君傾倒

輪到另一間北京故宮出招
不過個殼咁撚似TF嘅
仲以為講緊門巿添
我都唔急用住,如果啱用依家有折可以買定先
唔該絲
嘩頂個殻十足十TF
不過唔會敢搽落口
之前行LOG-ON見到毛穴撫子新出既CUSHION 賣$199
見唔算賣得特別貴 買左返屋企試下
(借網上圖)

本身係沙漠+暗瘡肌 鼻同兩頰D毛孔都幾粗
上面之後真係遮到九成毛孔 但暗瘡印就唔係好遮到
不過呢兩日十幾度既天氣用 都無現乾紋 覺得幾好 用完都無出粉刺 可以一戰
絲想問一下呢個有冇好大朕香料味?
有朕好淡既香味 好近先聞到少少 基本上無乜味
我上個月買 第2日就收到
HQ有,最近好似有sale
me2,好煩惱點用哂去
我23買都未
收返 原來係28
自從去完旅行出咗斑之後用beautyblender覺得遮瑕力太低想用番粉底掃
有見絲打推介sigma枝3DHD,但好似有啲難買,想問有冇其他推介?
以前用過131掃,覺得掃頭太細上妝好慢⋯⋯

買咗枝Guerlain Lingerie De Peau,今日用BB遮唔到啲斑,試下用掃再睇下效果
Btw 枝粉底陣味好舒服
佢影既相好靚 不過的確似
21 都未
我23號買,等到我都唔記得咗
今朝返緊工母親大人就話我有parcel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞