【勿助長代購勿提L’Oréal group/第一頁有懶人包】化妝品護膚品討論#99

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
請問絲咩肌
我用左sofina long keep base好多年都唔敢轉
因為只有用佢我啲粉底先唔會氧化
用親其他個粉底兩三個鐘就變黃變灰
但而家冬天用又浮哂粉
好想搵過隻

利申 混油
其實我好少遇到真係好西好西嘅ba
暫時遇過最西係mac 發誓以後唔會再喺香港買mac
我反而上次去朗豪坊givenchy試粉底
個ba好到嚇親我 我無諗住係朗豪坊呢個地方會得到任何有質素嘅服務
個ba主動話幫我試粉底 仲話幫我試半邊面 試埋啲鼻翼位 因為通常呢啲位要最多遮瑕
之後佢幫我上完半邊面粉底 再上翻個胭脂 仲主動開口話幫我搽埋另一邊 凳翻均兩邊隻色

禮貌呢啲野相向 你有禮貌時 我又試得開心咪買得開心
但依加好多ba真係好似我前世欠左你 老逢比錢你賺咁
見到呢啲真係頭也不回咁走
我混乾啊 佢保濕做得幾好 但真係有d lup
咁我一定用唔到啦
我見冬天用sofina long keep會浮粉
於是係base前再查法國大寶做妝前霜
點知都係會搞到個粉底兩三個鐘就氧化變色
有無混油絲路過推介好用冬天base
我真係好想搵到隻冬天用到唔浮粉得嚟粉底又唔變色
之前未轉新版嘅時候用過
暗瘡冇咩感覺 唔會嚴重咗又冇特別好到
少少難推 啲色又冇咩選擇
不過新版據聞有去印效果又易推啲 但係我冇試過
宜家用緊NARS嘅遮瑕膏已經好滿意
我主要都係遮痘
最近隻手唔知做咩好多粒粒咁
想問有無body scrub 介紹
其實唔洗驚
佢西你你就西過佢

btw 樓上包膠好好睇
睇到j star忍唔住笑出聲
上面絲打個review寫得好生動
屌支highlightwe 扁到 係我開出嚟睇應該呆哂 雖然用唔哂 但咁嘅樣真係買空氣送highlighter咁款
*highlighter
On9 iPhone 補個er都同我轉we
空氣薯片啲friend
我以為得薯片係買空氣送,原來highlighter 都係
Lays買空氣起碼送2/3包薯片 ct支highlighter得1/3 專櫃級空氣
專櫃級空氣 頂我笑到停唔到
個樣好恰但實際勁惡慘啲定個樣勁惡但實際勁好恰慘啲
個review好好笑
係粉餅呀
可能skincare都要轉下
我覺得moko guerlain好過又一城,都係試唇膏,又一城入去兩次真係眼角都唔望下你,一係就西面,moko可以幫你試三四隻色都唔會唔耐煩,態度好到唔買唔好意思
睇到jeffree star個度笑到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞