【勿助長代購勿提L’Oréal group/第一頁有懶人包】化妝品護膚品討論#99

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
大家會買l or xl
少事一樁
我都係經過身痕買黎玩下
況且咁平
應該係白鳳堂啲fd
Holiday 嗰枝好勁咁
xl淨係ship us
但上年d review 好正
用bns有無得諗
應該得啩
諗住買個L,到時一齊開箱
有啲成份mix埋或者ph值低會結塊
詳細唔記得
可以等佢乾or換走成份打架既product
無用過呢個 但Cream 太厚身根本吸收唔到 上妝唔好用咁厚身
或者等佢吸收緊既時間化其他位先 上粉底前用紙巾輕壓塊面吸收多餘cream
今日用咗N25
厚搽薄搽都咁靚
CP tracking pre-shipping pre左八日
是否正常?
用晒SubQ Anti-Age 同Low Molecular HA
2枝夾埋一齊用好保濕吸收好快,又唔會好似The Ordinary HA+B5咁杰/搽完feel到有層野,不過咁用有d貴

btw而家啱啱開始用緊The Ordinary Buffet + Copper Peptides 1% & Amino Acids + B5
有冇人買過Pmg 既beautiful creature 同tropicalia 同lavish?
近期想買類似玫瑰色既唇膏但上網勁少swatch

召喚linaria
今日用咗gucci個胭脂
隻色真係勁靚 完美奶茶色
好顯色 掃一下已經夠
又long last又滑

雖然香港買幾貴下 不過值
咩色啊
香港買貴幾多
不過gucci上網好難買 又唔係外國 所以香港貴啲都覺得係心甘情願
香港買450呀
見到佢成分 都有d獲野
http://www.cosdna.com/cht/cosmetic_1b53302092.html

仲搵到篇文有講幾隻野 包括qv同凡士
http://www.testingmama.com/babylotion/
"其實見到有落Paraben類成分我都唔會考慮。加上Triethanolamine(三乙醇胺)易引起皮膚刺激及過敏反應。雖然佢保濕鎖水都幾好,但見到成分後又…唉e1可惜不是你~"
只要係清泉 比都比得gur啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞