【勿助長代購勿提L’Oréal group/第一頁有懶人包】化妝品護膚品討論#99

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
諗諗下都係收手唔買
已經好多眼影
2019想玩projectpan
都係默默留咗email 到時再算
我係咁check住我買個盒係咪仲係out of stock
見到佢out of stock心理平衡d 成個怨婦咁
點估到佢係咁extend咁痴線
絲打覺得佢luxe trance 個質地如何?
我買過matte trance,個質地係好特別,上咀嗰時唔乾,
但落妝後咀乾到死
係咁extend已經冇咗個種興奮
睇完呢度俾絲打燒到 買咗千幾蚊
希望實物到手唔會失望
由sogo thankful week到依家買野冇停過
想斬手
佢啲野既包裝你絕對唔會失望
但quality 就唔一定最好
agger 都有飛粉問題
之前有日唔記得帶eye primer直接上完跌到成面閃粉
不過d色就真係好靚 包裝好紮實好有質感
我覺得mothership v隻紅色無我想像中咁好
我都有睇到呢個 但係hktv評價一般 唔夠膽買
唔該哂絲打 我去睇下canmake先
好啦似乎絲打係強推
都係想買ND多d 幾時先有閒錢買Lila
d 人話唔知TO既buffet定caffeine都會有增長效果
[member]我又包膠下pat McGrath,買左matte唇膏1995 同埋omi,我係白皮冇血色唇,冇化妝上咀兩枝就算薄搽都覺得深得濟,1995係深土色,非常秋冬,omi就酒紅,第一下感覺中伏。

化妝搽就不得了,淡妝簡單粉底胭脂,omi係磚紅色,好有氣質嘅感覺(自認為) ,1995 就啡色裸色。最神奇係真係唔乾又matte,冇搽潤唇膏打底都唔會抽乾,不過真係顯唇紋。

另外,我由一開始特價落單等左11日先收到,本身睇中sold out 嘅貨已經restock埋,雖然出貨慢,但而家心思思又想再落單 ,有冇絲打有興趣夾運費,搵到就好唔洗畀兩次

以下試色

[/member]
哇好濃好密
絲打係hktv買?
嘩好長 用左幾耐 本身係咪好短
我短到夾完睇唔到
係啊 我係HKTV買
本身唔算太短 都夾得起
我用完一支 依家用緊第二支
一支大約用到2-3個月, 3星期左右開始有效果

另外依一個月都keep住夜晚有搽埋KATE睫毛精華
佢係gel gel地咁, 有少少hold起睫毛既作用
第二朝起身洗面果時用清水洗起就ok

唔知KATE睫毛精華有冇增長效果, 但係依個月keep住用nutraluxe lash md同佢, 睫毛長到hum hum聲
絕對同意
好老實講 如果用正價買 我會失望
但依加減價買 除翻開一粒$75左右 我覺得接受到
佢包裝係真係靚 同埋啲shimmer個啲係真係特別嘅
絲打啲睫毛長同濃密到好似痴咗假睫毛咁 好羨慕 要買了
本身想買聖誕紅盒 bronze temptation
但sold out
你都可以成為下一個
有時HKTV mall有折會平d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞