低調裝修設計討論(1)

997 回覆
11 Like 4 Dislike
有無人聽過元朗磚王

有!

有無同佢買過磚

南記?

舖磚師傅收你幾錢?

田貝買磚睇你幾大
我係樓蘭買90cm*15cm木紋磚就16蚊一塊,
5百幾實呎暫時預都係5k多少少人仔
但年後要再上去睇多次因為廁所改左全爆要上去揀埋浴室磚同訂燈

有性趣喎 馬可 Contact 上到去勁多間舖 都唔知揀邊間好..

巴打會唔會想一齊上去睇 一齊買大家都可以議多d價
不過就要新年過後,等上面開工就去

田貝初十先開工
早兩日問左
有無人聽過元朗磚王

有!

有無同佢買過磚

無 不過聽過好平 唔使番大陸買咁煩

舖磚師傅收你幾錢?

田貝買磚睇你幾大
我係樓蘭買90cm*15cm木紋磚就16蚊一塊,
5百幾實呎暫時預都係5k多少少人仔
但年後要再上去睇多次因為廁所改左全爆要上去揀埋浴室磚同訂燈

有性趣喎 馬可 Contact 上到去勁多間舖 都唔知揀邊間好..

巴打會唔會想一齊上去睇 一齊買大家都可以議多d價
不過就要新年過後,等上面開工就去

我之前上過一次踩線架啦 花多眼亂
有無人聽過元朗磚王

有!

有無同佢買過磚

南記?

係啦,好似九龍灣都有show room
有無人聽過元朗磚王

有!

有無同佢買過磚

南記?

係香討好出名的

正常收樓你都要驗 你搵個信得過既人幫你驗會好點唔駛比人劏

唯有係咁 你自己有幾錢可以用先

得200k 460實尺,好在我屋企人做室內設計,同自己有傢私廠

新屯中鄰居
我都係462實尺單位, 裝修中
預計2月尾3月完工
你有屋企人做室內設計應該有D相熟裝修公司
點解唔問佢地?
同埋有屋企人做相關行業買野之類應該搵到平D

會有相熟呀,不過都想格多幾間價,如果巴打唔介意我可唔可以上黎睇下
如果手勢好,都想搵多兩個師傅打下價
Email: siu3use@yahoo.com.hk

email左你
裝修完清潔方法有無好推介

地台床同櫃入面 ,我用潔而亮抺完, 再用濕水布抺, 再用乾布抺 , 但好快又會有番白色既灰塵

清左幾日都好似無清過咁

諗住買茲曼尼

好似好貴咁
我諗住5000左右搞掂
暫時睇左梳化倉,遲d睇埋home21, kuka, okayla, 去埋歐化睇下有冇減價野執

home21 d梳化都幾好坐
諗住係佢度買張實木飯檯

Facebook 有個home21 中伏區,原本都好鍾意張意大利全皮梳化$9000,但好驚中伏去左歐化。

新屯中鄰居
我都係462實尺單位, 裝修中
預計2月尾3月完工
你有屋企人做室內設計應該有D相熟裝修公司
點解唔問佢地?
同埋有屋企人做相關行業買野之類應該搵到平D

會有相熟呀,不過都想格多幾間價,如果巴打唔介意我可唔可以上黎睇下
如果手勢好,都想搵多兩個師傅打下價
Email: siu3use@yahoo.com.hk

email左你

唔該曬
有無人聽過元朗磚王

有!

有無同佢買過磚

南記?

係香討好出名的

係,我都係香討聽返嚟
室內設計巴打 有問都可以問 盡答

打工定係自己開店?

係香討好出名的

係,我都係香討聽返嚟

其實係咪招牌大大隻寫住磚皇果間?

我都唔知
買磚如果係買淨色 買大陸都ok 但買雲石 或紋路果d 唔好買大陸野 真係好多重覆

另外 我做設計 都叫識supplier 訂磚 買意大利磚 比街價做平多節 可想而之 賣磚好好賺

打工定係自己開店?

打工加freelance 公司 不過遲d 應該全職自己做

賣飛佛既風格
巴打們買燈制一定唔好買施耐德 Zencelo 系列

伏到仆街,初初貪靚全屋用晒呢個系列,點知用落成日d制位禁左落去唔識自己回彈,卡住晒咁

我識個朋友賣鋼面燈制好正 有USB
Www.smitchers.com
想問下大家覺得homeless 啲野如何
有d掛勾同燈都覺幾靚咁
偏好裝飾類

D 野都幾正 不過有點貴

打工定係自己開店?

Telegram @liktin

巴打留個contact ,遲啲可能有生意俾你

係香討好出名的

係,我都係香討聽返嚟

唔係,元朗南記
好似有其他分店

係,我都係香討聽返嚟

唔係,元朗南記
好似有其他分店

九龍灣都有,我岩岩係佢到買完,依家開始舖

打工定係自己開店?

Telegram @liktin

巴打留個contact ,遲啲可能有生意俾你

加左先多謝你
巴打們 買龍頭去amazon 買平香港一半 當然都有風險
巴打們 買龍頭去amazon 買平香港一半 當然都有風險

多謝提醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞