低調裝修設計討論(1)

997 回覆
11 Like 4 Dislike
痴線 搵兩個Friend 介紹既裝修佬都唔鳩理我
有無人有裝修師傅會幫人執手尾??

牆身好多裂痕, 有d係喉位, 有d係夾口位, 有d係個底打得唔好

同之前裝修師傅因依件事+其他Hea做, 已反面
2019低調一推
幫手一推~
低調一推 希望多D人入返黎啦
想問一下, 黎緊就黎入伙彩興苑. 如果想買意大利磚舖地下, 有冇話邊隻牌子性價比比較好? 如果係大陸磚係咪要買馬可磚?
唔識呢方面既野, 暫時都係google
我都係靠google
識人屋企用緊意磚 質地幾好 貴少少 差不多80-100/塊
馬可磚就做定功課先 元朗南記磚王都有賣磚
我諗住都係買意磚自己舖 慳一筆
自己舖
我都有朋友屋企用意磚, 佢4年前裝修, 個陣佢話買50-60 蚊塊到
而家80-100 好似都差唔多
其實依家都一樣有5-60$嘅磚 不過就睇自己揀唔揀得落手
屋企人尬叫做有做開呢啲 可以自己嚟慳一筆
幾年前50-60, 而家同樣價錢既可能揀唔落手了
巴打你就好, 煩少樣
遲下出旺角睇 我諗埋單都要一嚿水/塊
唔知馬可波羅同樓蘭啲磚會唔會抵好多
磚王都會考慮下 都係嗰句 價錢行頭
煩少樣 慳一筆嚟訂做家私呀買電器
始終落手做到嘅 都唔想搵出面
因為香港嘅裝修真係貴得嚟又唔可信
大家好,我6月中攞鎖匙,打算7月中開始裝修
呢排開始上網偷師學野
我唔識就唯有搵出面公司整
btw, 有冇巴打屋企有整過地台床? 我諗緊整唔整好, 但又怕過幾年踩得多d 板會彎左變到踩上去個陣又會有聲, 同埋打掃又唔方便, 要換既話又一定再訂造.

但唔整地台床, 整油壓床又驚唔夠位擺野諗唔掂條數
啱㗎啦
如果有心想自己決定同設計埋啲家具 潔具用咩款 就依家睇定差唔多
因為地牆磚 油 潔具 家具 都超多學問
我就係諗住鋪地台 跟住上面床褥 搞掂晒
因為房始終空間有限 有地台感覺上唔駛再將啲嘢擺埋出廳
打掃呢啲 地台以下都冇機會 地台都係靠吸塵機同濕布抹下
至於你話用耐咗會踩到反起有聲就真係要研究下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞