低調裝修設計討論(1)

997 回覆
11 Like 4 Dislike

另外都可能個師傅怕麻煩誇區買 其實香港主要都係旺角砵蘭街 同灣仔駱克道 買。 你話所有野一間鋪揀晒就古怪d

其實最好一開始未簽約就要 ask 佢包材料什麼價錢....貨比三家...
why, 因為你自再去格價買料,就已經無比肉佢食..水位佢賺...一定玩謝你.....好彩宜家都好多一條龍.....裝修既野一開始就要傾好個 price, 同埋呎寸,圖......中間有加減,個客一定蝕底

咁其實應該搵幾個師傅報個包料價,定係自己買料搵佢安裝好呢

無錯 一定要問清楚佢地包d咩 面料包d咩 不過磚 地板 布 牆紙果d 師傅包都唔好要 唔方好野 自己去買去揀好過
騎post 一問。

屋企裝修完大約3年,d 牆身有裂紋,係咪可以用d 牆之寶"紋"返佢就ok?

騎post 一問。

屋企裝修完大約3年,d 牆身有裂紋,係咪可以用d 牆之寶"紋"返佢就ok?

點解會有裂紋既

另外都可能個師傅怕麻煩誇區買 其實香港主要都係旺角砵蘭街 同灣仔駱克道 買。 你話所有野一間鋪揀晒就古怪d

其實最好一開始未簽約就要 ask 佢包材料什麼價錢....貨比三家...
why, 因為你自再去格價買料,就已經無比肉佢食..水位佢賺...一定玩謝你.....好彩宜家都好多一條龍.....裝修既野一開始就要傾好個 price, 同埋呎寸,圖......中間有加減,個客一定蝕底

無錯 一定要問清楚佢地包d咩 面料包d咩 不過磚 地板 布 牆紙果d 師傅包都唔好要 唔方好野 自己去買去揀好過

咩係面料
留名學野

咩係面料

磚 牆紙 油漆
底料即係下面果浸水泥同批灰
磚最好梗係自己揀
油漆通常都全包 問清楚師傅用立邦定ici 你自己無問題就ok
騎post 一問。

點解會有裂紋既

牆之寶10蚊有包, 幾好用
但要整得靚就要花d心機, 我求其撻落去
fb 上有幾個page 係公屋裝修, 有冇邊個信得過
騎post 一問。

點解會有裂紋既

我都係用剷慢慢食入去d 紋入面炸

點解會有裂紋既

我都係用剷慢慢食入去d 紋入面炸

不過過左年先整
騎post 一問。

點解會有裂紋既

d 水泥因天氣冷縮熱漲
騎post 一問。

點解會有裂紋既

d 水泥因天氣冷縮熱漲

奧仔難得唔唱淡

點解會有裂紋既

d 水泥因天氣冷縮熱漲

奧仔難得唔唱淡

奧仔三間樓係手架
fb 上有幾個page 係公屋裝修, 有冇邊個信得過

睇下要要求啦 比link睇下
近排買左康城,五年樓,但發展商係長實
牆有三四條裂痕,諗緊批過曬再油過,順便油幾浸防潮,定係就咁上幾浸好
牆有三四條裂痕,諗緊批過曬再油過,順便油幾浸防潮,定係就咁上幾浸好

長實樓巴打比得起既批掉重來啦

+X哥樓最好check埋出面有冇滲水

+X哥樓最好check埋出面有冇滲水

睇以前d個案,好多係外牆滲入屋

d 水泥因天氣冷縮熱漲

奧仔難得唔唱淡

奧仔三間樓係手架

更正,2層樓一個車位,呢兩日有冇再入貨就唔知喇

奧仔難得唔唱淡

奧仔三間樓係手架

更正,2層樓一個車位,呢兩日有冇再入貨就唔知喇

租樓日日賺
比奧仔

剷灰要剷到見返石屎牆咁濟,重新批過,價錢唔平,就咁油冇用,好快連灰剝落,到時仲麻煩,另一個解決辦法係做牆紙,睇你點揀,問吓裝修佬意見
想問下如果裝修佬要你指定某一條街買料,大家會唔會覺得有問題

一條街唔係一間鋪,正常都係提供資訊比你,佢覺得嗰度多/平咁嘅啫,冇乜可能一條街嘅鋪佢都收回佣吧?

一條街唔係一間鋪,正常都係提供資訊比你,佢覺得嗰度多/平咁嘅啫,冇乜可能一條街嘅鋪佢都收回佣吧?

唔知呀,我朋友最近裝修,佢話師父指定叫佢去上海街

你唔講都唔知係邊位裝修佬吧?佢亦唔知你去邊間鋪買,如果要賺料錢應該係包你料比本書你揀,或者叫你去某一鋪頭買,響佢朵有折,如果啲料啱用,價錢又平啲,比佢賺又如何?

其實去上海街都好大路,
佢都唔會知你去邊間
如果佢有相熟既鋪,你咪去睇下d 款先
岩款就影低再訂(叫師傅訂或你響師傅個朵)
唔岩款咪自己再搵下,但要夾下師傅咩時間送貨。
師傅幫手訂最好就係佢自己預時間幾時用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞