低調裝修設計討論(1)

997 回覆
11 Like 4 Dislike

唔係個個seller 送去香港,要自己搵揾

其中一個example

想問幵係咩地區Amazon

對上張圖係美國Amazon
自己用app set 地區係德國,不過會只出德文
有冇平平地又好用既吸塵機推介
DYSON太貴

上Amazon de 自己買
各位裝修會唔會換埋窗?
開得靚
三月頭收樓
各位裝修會唔會換埋窗?

我應該唔會,因為一手樓鋁槍嚟
各位裝修會唔會換埋窗?

我應該唔會,因為一手樓鋁槍嚟

我都唔會
窗台無滲水就廢事拎多筆出黎搭棚換窗
之前收到過coporate offer 買dyson 吸塵機, v6 做7折 $2470 唔知抵唔抵屌, 今日最後一日可以上官網買...

DYSON DISCOUNT CODE for V6: CNY-012017-29

有冇110V同220V轉?或者指定買220V?

我都想問
淨係轉返插頭就得定要轉電壓

德國係220V 唔使用火牛,不過當然有啲貨係賣去歐洲所以都有110V
訂果陣留意返
㗎啡機都係計埋運費平一半

我個部係美國買,其實Dyson吸塵機係用义電,正路佢跟機個隻义電火牛(24VDC)都已經係電子牛,即係AC 110V/220V 自動轉換再出24V DC 义電,就好似你用緊個隻iPhone 义電器咁
所以就算係歐洲/美國貨,你用轉插已經Ok
當然買到返來睇清楚先插啦,真係要買隻220V牛都係幾夠水啫

咩都得, 加個tatami升降台, 平時食飯升張枱上嚟就用得, 唔使買飯枱, 冬天既加張日式暖被坐入去又得, 用完收返埋盤坐坐係到打坐又得, 夏天攤係上面訓又得 一班人黎party 大家坐曬係到玩都得

本身整個tatami 要整高佢變相有好多櫃筒仔放野, 收納空間都會多左

利伸:個人比較崇日, 好鐘意tatami 果種感覺

但如果咁樣玩駛唔駛用遙控?

我都祟日 但鍾意無印果種style

有2種, 一種自己扭佢佢先升上嚟, 一種就remote control 當然remote 方便啦

Remote 個種應該行motor,要自己攪真係要計清楚loading 安全第一呀
床褥大家有冇心水?
床褥大家有冇心水?

有人話Sealy,我自己就研究中
床褥大家有冇心水?

床褥都有得外國訂 不過我唔識
床褥大家有冇心水?

見到有D 代購話好抵仲要澳洲做, 但有人投訴時間要好耐...

見到有D 代購話好抵仲要澳洲做, 但有人投訴時間要好耐...

我諗住上網訂,連運費都平香港一平

巴打,有冇網推介

巴打,有冇網推介

FB 都好多, 但唔敢訂, 真係隨時等半年...

巴打,有冇網推介

咁係香港買算,話幾時送就幾時送
上網買既話,太早太遲都麻煩

巴打,有冇網推介

我諗床褥香港好啲外國買運費好似都唔平
電視機等今年新機先買啦,
有12bit dolby vision

我諗床褥香港好啲外國買運費好似都唔平

我睇蓆夢絲
香港買17000
上網外國買7xxx
比多千幾運費,都唔洗1萬

我都睇過係好貴,但隔山買床褥伯唔伯有麻煩
裝修完清潔方法有無好推介

地台床同櫃入面 ,我用潔而亮抺完, 再用濕水布抺, 再用乾布抺 , 但好快又會有番白色既灰塵

清左幾日都好似無清過咁

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞