低調裝修設計討論(1)

997 回覆
11 Like 4 Dislike
我用sketchup 畫左3d圖
[img][url]https://na.cx/i/8e1r2xT.jpg[/im][/url]
不過有排
牆果d都未間好
依家先整緊燈喉蘇位

留名等緊邊到買家電潔具 梳化
Ps 所有木器都諗住現場整手

巴打俾d建議你,飯枱隔離個櫃唔好喺掩門上個排開個㝫,10個客9個到最後都話個㝫唔好用

飯枱隔離個櫃做上下掩門,中空會實用d,想有空間感可以唔做上排櫃,加吊起個櫃離地幾寸,放下拖鞋都好

梳發隔離個矮櫃面可以加cushion,出門前坐下著鞋方便,但要注意櫃身唔好太厚,會感覺上好笨重

Tv櫃吊起離地感覺上會無咁重

以上建議無乜設計感,但比較實用

我都諗緊飯枱個櫃點攪好
我覺得果個位好難拎野

Tv櫃就諗緊吊唔吊起佢
因為果到幅牆成9尺

飯枱櫃方便一定喺貼大門先方便用,一入門就放鎖鑰之類
香港人大部分都喺咁

睇你張3D圖,都應該無大改牆身,所以傢俬放位靈活性冇咁高,加上依加d炒業樓廳同房之間嘅牆都喺主力牆,都無乜得點改

乜撚地方,9尺咁闊

村屋

屌你,村屋就玩大D喇,改多D間隔
做緊室內設計

巴打會唔會有作品睇下咁
做緊室內設計

巴打會唔會有作品睇下咁

唔喇,唔想自爆
留名

有冇人知類似既電視牆要幾錢左右?
想要黎"傘"住D線

有冇人知類似既電視牆要幾錢左右?
想要黎"傘"住D線

我上網睇人地教咁整黎收埋d電線
想買風扇燈,邊到多實體可以睇?上網間間都話自己最多
只訂造櫃,係唔係返大陸訂好?
香港有冇好既公司?

唔該巴打先
但其實除要黎收cable外,我係想要個美觀功能
所以先上黎問下造價
不過都多謝你提供返個平方法

同咪你係咩網睇到架

唔該巴打先
所以先上黎問下造價

同咪你係咩網睇到架

唔該巴打先
所以先上黎問下造價

同咪你係咩網睇到架

巴打,你裝修果時叫師傅做暗喉綫槽佢應該明架喇,如果佢唔明我估佢唔係做開

唔該巴打先
所以先上黎問下造價

同咪你係咩網睇到架

巴打,你裝修果時叫師傅做暗喉綫槽佢應該明架喇,如果佢唔明我估佢唔係做開

同佢講造電視槽就知
我間屋都係咁整
電子鎖好唔好用 係咪三星最好用最出名,因為我見好多人都係裝三星
點睇膠地板?問身邊人啲評語都幾兩極下,有冇行家可以分析下磚同膠各有咩優缺點

有D用石做的冇放毒氣,小心膠水放毒三年,唔用冇毒物料會加大家人 患血癌的風險, 香港人唔Q理

無留意過膠地板
一開始就諗磚
[size=4]想換左度鐵閘,巴打們有冇介紹?聽講旺角個條街湯客湯得好勁乜都唔包/size=4]
謝謝謝謝
點睇膠地板?問身邊人啲評語都幾兩極下,有冇行家可以分析下磚同膠各有咩優缺點

有D用石做的冇放毒氣,小心膠水放毒三年,唔用冇毒物料會加大家人 患血癌的風險, 香港人唔Q理

無留意過膠地板
一開始就諗磚

磚就放radiation. 要睇 製造過程

可唔可以講多D
應該點選擇?
今日去咗睇訂造傢俬
想整個丁字型床咁
咁係荃灣街市街問左星暉就要$7000
係家創作就萬三,centro 就要16xxx
Centro講到明就E0木,啲料同手工就靚

想問下咁多位巴絲打同一款床係咪個價錢真係可以相距咁大?
星暉信唔信得過?見佢鋪頭殘殘舊舊
又去左鍵榮問要9000,結果上網發現好多呃人事件
今日去咗睇訂造傢俬
想整個丁字型床咁
咁係荃灣街市街問左星暉就要$7000
係家創作就萬三,centro 就要16xxx
Centro講到明就E0木,啲料同手工就靚

想問下咁多位巴絲打同一款床係咪個價錢真係可以相距咁大?
星暉信唔信得過?見佢鋪頭殘殘舊舊
又去左鍵榮問要9000,結果上網發現好多呃人事件

E0木即係點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞