低調裝修設計討論(1)

997 回覆
11 Like 4 Dislike
分到公屋諗住自己發板,想問下正常裝修順序會係點

新起公屋

佈局>出圖>拆牆(如需要)>電制坑落喉>打地台(如需要)>搭棚>屋內外冷氣>窗>天花>初步牆身批灰>地台>廁所牆身瓦>埋櫃>木器修口>批灰>油漆>清潔>找尾數
想問下:
要換鋁窗,可以去邊度睇款?

離唔開旺角幾條街
砵蘭街、上海街

新起公屋

佈局>出圖>拆牆(如需要)>電制坑落喉>打地台(如需要)>搭棚>屋內外冷氣>窗>天花>初步牆身批灰>地台>廁所牆身瓦>埋櫃>木器修口>批灰>油漆>清潔>找尾數

唔該晒,因為自己做開工程野,有啲可以自己搞掂同搵朋友幫手,但裝修太多樣,有啲就要搵人做
請問電子鎖有邊隻推介?

samsung

新起公屋

唔該晒,因為自己做開工程野,有啲可以自己搞掂同搵朋友幫手,但裝修太多樣,有啲就要搵人做

仲有其他當中應該漏左d細節野
請問電子鎖有邊隻推介?

samsung

三叔P717/P727
要埋指紋就P718/P728
最靚仔我覺得係呢2款
德馬買水龍頭其中一個拆開左先送
今日收到貨,德國造

今日收到貨,德國造

上網買
請問電子鎖有邊隻推介?

samsung

三叔P717/P727
最靚仔我覺得係呢2款

我諗緊裝唔裝閘,如果裝閘又裝電子鎖好似有啲on9
今日收到貨,德國造

上網買

出旺角睇完記低型號之後係德國亞馬遜買
請問電子鎖有邊隻推介?

samsung

三叔P717/P727
最靚仔我覺得係呢2款

有閘,用 Yale 電子鎖

平時就咁拉埋道閘
請問電子鎖有邊隻推介?

samsung

三叔P717/P727
最靚仔我覺得係呢2款

平時就咁拉埋道閘

我有個好蠢既問題,如果間屋無人而個鎖又咁啱無電咁點算 係咪會鎖唔到門
請問電子鎖有邊隻推介?

samsung

三叔P717/P727
最靚仔我覺得係呢2款

平時就咁拉埋道閘

我有個好蠢既問題,如果間屋無人而個鎖又咁啱無電咁點算 係咪會鎖唔到門

電子鎖其實有鎖匙位,緊急時可以用黎開門
之後有d model另外會有個位俾你接個9V電池著返個鎖
請問電子鎖有邊隻推介?

samsung

三叔P717/P727
最靚仔我覺得係呢2款

平時就咁拉埋道閘

即是無電都唔會自動開門
請問電子鎖有邊隻推介?

samsung

三叔P717/P727
最靚仔我覺得係呢2款

平時就咁拉埋道閘

無電可以手動鎖

就無電會知,因為開鎖上鎖反應會明顯慢左
請問電子鎖有邊隻推介?

samsung

三叔P717/P727
最靚仔我覺得係呢2款

平時就咁拉埋道閘

我信箱長期擺一舊9v電
請問電子鎖有邊隻推介?

samsung

三叔P717/P727
最靚仔我覺得係呢2款

平時就咁拉埋道閘

無電可以手動鎖

就無電會知,因為開鎖上鎖反應會明顯慢左

我係驚如果間屋無人,咁啱又無電佢會自己解鎖,以前係邊度唔知睇過話會咁
今日收到貨,德國造

上網買

巴打,旺角邊度有得睇

上網買

巴打,旺角邊度有得睇

砵蘭街,Hansgrohe好多間都有
Grohe印象中有兩三間係比較齊款擺哂出黎

上網買

巴打,旺角邊度有得睇

香港買幾錢?你係德馬買左幾錢?

上網買

巴打,旺角邊度有得睇

https://www.bathkitchen.hk/GROHE/German-GROHE-Lineare-23405-Single-Lever-Basin-Mixer-328mm-%E5%BE%B7%E5%9C%8B-GROHE-Lineare-23405-%E5%96%AE%E6%8E%A7%E9%9D%A2%E7%9B%86%E9%BE%8D%E9%A0%AD-328mm-GR-23405?page=5
網上寫3千4
德馬買千8連運費
其實邊到有多D香港既裝修例子參考下?
搵到唔少台灣既,不過佢地D屋大好多同樓底高好多
無咩參考價值

上網買

巴打,旺角邊度有得睇

https://www.bathkitchen.hk/GROHE/German-GROHE-Lineare-23405-Single-Lever-Basin-Mixer-328mm-%E5%BE%B7%E5%9C%8B-GROHE-Lineare-23405-%E5%96%AE%E6%8E%A7%E9%9D%A2%E7%9B%86%E9%BE%8D%E9%A0%AD-328mm-GR-23405?page=5
網上寫3千4
德馬買千8連運費

淨係個tap都咁貴
其實邊到有多D香港既裝修例子參考下?
搵到唔少台灣既,不過佢地D屋大好多同樓底高好多
無咩參考價值

YouTube有好多,不過好多係公屋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞