低調裝修設計討論(1)

997 回覆
11 Like 4 Dislike
間房好細~想問下最經濟整地台既方法係點

面貼膠地板

唔係好明
間房好細~想問下最經濟整地台既方法係點

面貼膠地板

唔係好明

你係想造地台床定普通整地面
造地台床就一定唔會平得去邊
整地面最平就係原地板上貼膠地板
今日過左田具四路家合居睇野
訂左6盞燈2000 rmb
又訂左廚廁龍頭花灑,
潔具,鋅盤又2000 rmb
堅係平

有親戚做左呢款磚牆,但佢話好黐塵,唔易打理

有親戚做左呢款磚牆,但佢話好黐塵,唔易打理

多謝報料
有無巴打知邊到有牆紙抵買

昨日拆左個入牆櫃 牆身唔係幾靚仔 但係油油又麻煩
又訂左廚廁龍頭花灑,
堅係平

我係家合居買左兩盞燈二千幾
不過同牌子同款香港一盞都賣4千5
又訂左廚廁龍頭花灑,
堅係平

巴打,2000包唔包送貨?
又訂左廚廁龍頭花灑,
堅係平

巴打,2000包唔包送貨?

唔包,但佢地潔具,燈可以group 埋一齊送
應該都係幾舊水
我又有野請教各位巴打

電熱水爐、抽油煙機有咩牌子好

仲有呢,阿媽想買個D濾水器(佢話就咁一枝野咁樣),個舊野叫咩名,係邊度買架?
想請教下 大家有冇借P loan做裝修
你地會ebanking做定係打去做
想知打去做有冇野R
想知打去做有冇野R

巴打真精打細算,咁都有得r
我又有野請教各位巴打

仲有呢,阿媽想買個D濾水器(佢話就咁一枝野咁樣),個舊野叫咩名,係邊度買架?

電熱水爐用緊柏林牌,中央儲水式30L
沖15分鐘都仲有熱水,冬天唔怕冇熱水
我又有野請教各位巴打

電熱水爐用緊柏林牌,中央儲水式30L
沖15分鐘都仲有熱水,冬天唔怕冇熱水

熱水爐要睇下屋企係咪三上電,係就買即熱式,唔係就儲水式,即熱就正好多啦!
你地有沒TG GP?

我屋企最近有收番3XX呎舊樓想放租, 想油過哂D 油同埋換哂D 地板佢, 問過裝修佬佢,成幾十萬

可唔可以自己攪呢?
想知打去做有冇野R

P loan or 信用卡吐現
你地有沒TG GP?

我屋企最近有收番3XX呎舊樓想放租, 想油過哂D 油同埋換哂D 地板佢, 問過裝修佬佢,成幾十萬

可唔可以自己攪呢?

應該唔洗咁貴
我600呎全屋牆身斬掉重練都係30k有找
換地板最多都係幾萬,如果貼膠地板仲平,好似係
你地有沒TG GP?

可唔可以自己攪呢?

油牆鋪地下應該十萬內攪得掂
你係咪重有其實野執?
想知打去做有冇野R

P loan or 信用卡吐現

睇厘數好似P loan抵啲咁
無咩分別 同埋我幫客買3m濾水器都係amazon 買 都是平香港一半

邊隻有冇LINK share 下
諗住係德馬網購 blanco盆同Hansgrohe水龍頭
美馬網購 3M 濾水器

有冇濾水器條LINK share 下
室內設計巴打 有問都可以問 盡答

打工定係自己開店?

打工加freelance 公司 不過遲d 應該全職自己做

新屋裝修 有無得搵你望望嫁?
諗住係德馬網購 blanco盆同Hansgrohe水龍頭
美馬網購 3M 濾水器

有冇濾水器條LINK share 下

有無巴打知邊到有牆紙抵買

昨日拆左個入牆櫃 牆身唔係幾靚仔 但係油油又麻煩

去旺角牆紙鋪,買牆紙叫佢幫你揾埋師傅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞