低調裝修設計討論(1)

997 回覆
11 Like 4 Dislike
汽車推推...8月收樓...廚廁要大執...依家未有idea...點搞最平

幾尺?你預幾錢?

500實用
20萬留下有無機...
汽車推推...8月收樓...廚廁要大執...依家未有idea...點搞最平

幾尺?你預幾錢?

500實用
20萬留下有無機...

有,但裝完好普通,好似無乜特色咁囉
你預25好d,會靚仔d
你仲要買料,潔具個d
油漆2~3萬
電就逐個位計你當800一個位
木工同泥水就當8萬
上面d價可能個個師父唔同
傢俬咪撚訂造,出去買
廚櫃2萬鬆就有
你d面料唔好揀咁貴
師兄,我想用石膏板間牆,請問有無鋪頭介紹

你自己間定搵師父間?
想問買廚厠用品係咪唔好揾荃灣肥仔呢?
荃灣肥仔同日東係咪唔係同一間?

去開砵蘭街買,有幾間成日做清貨,去執下應該有平靚正野

幾尺?你預幾錢?

500實用
20萬留下有無機...

你預25好d,會靚仔d
你仲要買料,潔具個d
油漆2~3萬
木工同泥水就當8萬
傢俬咪撚訂造,出去買
廚櫃2萬鬆就有
你d面料唔好揀咁貴

預左唔做家私啦已經, 淨係想搞好廚廁, 同油油...
好驚over budget

你自己間定搵師父間?

搵師傅間

幾尺?你預幾錢?

500實用
20萬留下有無機...

你預25好d,會靚仔d
你仲要買料,潔具個d
油漆2~3萬
木工同泥水就當8萬
傢俬咪撚訂造,出去買
廚櫃2萬鬆就有
你d面料唔好揀咁貴

預左唔做家私啦已經, 淨係想搞好廚廁, 同油油...
好驚over budget

20有找喇咁,唔洗擔心

你自己間定搵師父間?

搵師傅間

師父應該會有相熟,但少人屋企用石膏板間牆
留名 遲D係咪會開個 低調生小朋友討論

有冇巴打用緊分體式冷氣機? 除左要煩申請小型工程同驚動管理處之外 (假設裝係大廈外牆), 其實搭棚而家要幾錢? 既然都會搭棚會唔會又整多一兩樣野 令成件事抵少少?

baby condom連登版
留名

有冇巴打用緊分體式冷氣機? 除左要煩申請小型工程同驚動管理處之外 (假設裝係大廈外牆), 其實搭棚而家要幾錢? 既然都會搭棚會唔會又整多一兩樣野 令成件事抵少少?

搭個棚2000~4000就掂,睇你幾樓啦,搭得多數會換全屋窗同整外牆喉

搭個棚最低消費現正好似係要$2000,大約10尺左右。之後每尺另計。

minor work 其實好多人唔入

baby condom連登版

Baby condom 會變老人院
各位巴打,小弟裝修完一個月,牆身開始有裂痕,牆身係新造,係咪就係收水問題呢?

如果要修補返,係要點搞?附圖
各位巴打,小弟裝修完一個月,牆身開始有裂痕,牆身係新造,係咪就係收水問題呢?

咁快
叫你裝修師傅黎執

咁快
叫你裝修師傅黎執

唉,我搬左返去住左一個月,期間佢執手尾都執左成個月,執到我煩

咁快爆係佢手功問題?

咁快
叫你裝修師傅黎執

唉,我搬左返去住左一個月,期間佢執手尾都執左成個月,執到我煩

咁快爆係佢手功問題?

明顯係
批盪未乾透就油油
咁多位巴打你地好 小弟同女朋友岩岩買左層樓 下年年尾先收樓...一房單位黎

由於一房實在有d細既關係...我地都想拆左廳同房之間果幅牆 之後轉做黑框磨砂玻璃"燙"門黎加dd空間感

唔知有無巴打試過咁整過同埋大概使左幾多錢呢?我知而家問好早但係都想知多d裝修哩方面既野
屋企都裝緊修, 泥緊星期6上大陸睇衣櫃, 問左間淘寶的+RMB 800 運埋到港加有師傅裝埋,有門市係深圳,睇下咩環境再SHARE下比大家
想問問浴室裝修問題,住果區一到春天就好潮濕下,宜家煩緊浴室天花點搞,會裝浴室寶,抽氣扇位果隻。

1. 假天花,師傅話唔會霉。但怕耐咗天花入面發霉/多小昆蟲

2. 剷過批過灰油防霉油之類?利申唔識。不過聽聞宜家啲油防潮防霉都好得

3. 舖磚 聽過人咁整,但未見過。

求指教。

我都諗過3

舊屋係2,新屋係1
浴室天花做油漆的話,第時沖涼抽氣扇一定要夠力,唔係長期有水蒸氣幾靚油都無用
天花未霉之前已經會一塊塊咁甩哂落黎

我心目中都係傾向2,本身抽氣扇成日開,希望換埋用浴室寶之後效果更好。

油有無話有咩推介?

有冇諗過浴室寶用耐左之後點清潔? 我本身都想整浴室寶, 諗到之後D 清潔問題淆青,又裝番普通抽氣扇

拆出機肉,再鬆開發熱、搖擺及風扇保護殼螺絲,就會找到風扇組件。

發熱組件的面板,都有機會積聚塵埃,可用畫筆作清理。

風扇位要以畫筆順紋清理,留意不可用水,否則有機會漏電或機身電子零件損壞。
啱啱google搵到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞