低調裝修設計討論(1)

997 回覆
11 Like 4 Dislike
各位師傅可唔可以講下裝修哩個行業,打工創業都好,可唔可以講下好唔好境個啲?想了解下

裝修打雜

呢排幾個單位都係西斜,呢幾日係屋裏面企係到都流哂汗。

我屋企又係呢排裝修 你返邊頭

呢排大埔,荃灣,沙田多
睇中深色馬可磚... 南記話無貨... 係咪唔洗搵嫁喇

番大陸有無機會有 ?

番大陸有無機會有 ?

旺角有馬可專門店,好似合興隆附近,可以問下
6月開工扑哂大執
依家D磚沙泥到齊哂 工具係齊到 師傅好耐都未開工
佢話9月中前一定起到貨 得唔得架
雖然佢唔係淨係得我呢個SITE

番大陸有無機會有 ?

真係有, 仲平過南記

番大陸有無機會有 ?

真係有, 仲平過南記

重平過南記?(已計算埋運費?)

有沒有店名?

番大陸有無機會有 ?

Jack 哥唔同你訂咩?

番大陸有無機會有 ?

真係有, 仲平過南記

有沒有店名?

就係馬可波羅近住

番大陸有無機會有 ?

真係有, 仲平過南記

有沒有店名?

就係馬可波羅近住

弼街 pccw

番大陸有無機會有 ?

真係有, 仲平過南記

有沒有店名?

就係馬可波羅近住

弼街 pccw

Thx , 好明顯的店名

番大陸有無機會有 ?

訂, 但佢話斷貨... 旺角個間馬可就話有
咁信唔信得過嫁...

番大陸有無機會有 ?

咁信唔信得過嫁...

我浴室既磚都係旺角果度訂,地磚就同Jack 哥訂

應該無問題既,問定件數夠唔夠
如果件數忟水,就睇定第二隻款,唔好搏

番大陸有無機會有 ?

咁信唔信得過嫁...

我浴室既磚都係旺角果度訂,地磚就同Jack 哥訂

應該無問題既,問定件數夠唔夠
如果件數忟水,就睇定第二隻款,唔好搏

旺角馬可 平Jack哥3蚊件...而且Jack哥話我隻色斷左好耐
所以我旺角訂喇...木紋就搵番jack哥
440呎 水電泥收22萬覺得點?

包:
全拆, 棚錢, 換鋁窗, 門安裝費, 地版用磚, 廚廁牆磚
改喉, 改2面牆, 暗喉, 50個電制,
油5合1, 廁所防水, 包簡單安裝家電

唔包 潔具, 門, 門框, 磚, 廚櫃, 廁所櫃

我新落成實用43X 呎全鏟,廚廁全爆,返油舖地,間牆,一幅特色牆,水泥電工加埋17萬包磚,加埋廚櫃,3個度呎櫃,房地台床23萬幾

唔包潔具,特色牆磚,燈同改制位 (600@)
俾你參考

包磚咁抵? 包咩磚?
咁我仲要換窗...依度都2,3萬...電制我又全部做過都1,2萬...

不過你整櫃又平... 真係好抵

師傅包左我廳就每平方呎$15以下,多左補返,廚廁就$12 以下,呢個價錢歐洲木紋磚要補幾千,大陸亞洲嘅都唔使補,師傅本身做木工,整櫃收我順d

覆埋,金裝係咪即係第二代?

可唔可以講師傅資料.. TG:kitttt
有無人打算買洗碗機 ??? 究竟得唔得

打算裝修完後買 雖然可能使得唔夠人手乾淨但起碼方便好多
440呎 水電泥收22萬覺得點?

包:
全拆, 棚錢, 換鋁窗, 門安裝費, 地版用磚, 廚廁牆磚
改喉, 改2面牆, 暗喉, 50個電制,
油5合1, 廁所防水, 包簡單安裝家電

唔包 潔具, 門, 門框, 磚, 廚櫃, 廁所櫃

我新落成實用43X 呎全鏟,廚廁全爆,返油舖地,間牆,一幅特色牆,水泥電工加埋17萬包磚,加埋廚櫃,3個度呎櫃,房地台床23萬幾

唔包潔具,特色牆磚,燈同改制位 (600@)
俾你參考

包磚咁抵? 包咩磚?
咁我仲要換窗...依度都2,3萬...電制我又全部做過都1,2萬...

不過你整櫃又平... 真係好抵

師傅包左我廳就每平方呎$15以下,多左補返,廚廁就$12 以下,呢個價錢歐洲木紋磚要補幾千,大陸亞洲嘅都唔使補,師傅本身做木工,整櫃收我順d

覆埋,金裝係咪即係第二代?

你用好少磚? 外國同亞洲...差成倍呀....

我師傅話普通立邦5合1得..唔知係咪真

你師傅堅平, 正

我師傅帶我出旺角合興隆睇,其實依家有d大陸磚都唔平 (馬可,樓蘭),反而有d歐洲磚20x80 都係$7,80 一塊,睇你點揀

我俾個份報價我做設計朋友睇,佢話已經唔算平,21萬都可以,不過我覺得都要俾人賺下所以都無咩還價

駱克道有幾間啲轉做特價,可能$40至$70 都有,木紋磚嚟嘅,啲色都幾靚仔
有冇巴打講下梳化係邊買好?
home21食水好撚深

茲曼尼,平dd就梳化倉

諗住喺出邊嗰啲工廠大廈買芝華士沙發,都算平但唔知好唔好

(唔推介kuka)
開始咗裝修半個月,今個星期煤氣公司上嚟換喉,換完喉就開始舖磚 陣間又要去駱克道 買星盤 座廁 潔具同天花線
早幾日去睇電制位 揀完款唔記得問價錢 頭先追post見到$200幾一個 糾結緊淘唔淘實好
開始咗裝修半個月,今個星期煤氣公司上嚟換喉,換完喉就開始舖磚 陣間又要去駱克道 買星盤 座廁 潔具同天花線
早幾日去睇電制位 揀完款唔記得問價錢 頭先追post見到$200幾一個 糾結緊淘唔淘實好

電制位要$200幾一個? 巴打 你買好靚果d 呀?

另外, 潔具係咪買大品牌? G / H 字頭

大門定房門?
大門全白就真係好怪

大門定房門?
大門全白就真係好怪

我係泰X睇完門款,
MARK好晒用邊隻,左開定右開定趟門,之後比師傅去訂

大門定房門?
大門全白就真係好怪

佢就係想全部門都用白門

唔係呀我都係追post見到,不過我上星期喺灣仔揀嗰個好似都要$275,師傅叫我唔好買住話帶我去旺角買

唔係呀我都係追post見到,不過我上星期喺灣仔揀嗰個好似都要$275,師傅叫我唔好買住話帶我去旺角買

覆漏咗 潔具本身揀好咗買帝朗 但師傅又話叫我唔好買住話帶我去旺角睇吓會平啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞