低調裝修設計討論(1)

997 回覆
11 Like 4 Dislike
我想全廳既牆身鋪磚,d磚舖係咪可以搵埋師傅同我搞架?

係,一次過攪
20年樓,全爆裝修,換唔換晒啲鋁窗好?之前問過下,換窗鉸/手抽/防水膠條都要成一萬尾。。。直接換晒會唔會好啲

緊係換 我全屋換哂都係2萬幾

我當時係裝修條大數包左
師父叫我地自己落窗舖揀款
20年樓,全爆裝修,換唔換晒啲鋁窗好?之前問過下,換窗鉸/手抽/防水膠條都要成一萬尾。。。直接換晒會唔會好啲

有冇介紹

有冇介紹

我都係裝修個陣叫裝修佬搞埋咋
個裝修佬唔敢介紹住..唔知成品點樣廢事伏人
想問下有冇人屋企裝修個廚房個雪櫃同洗衣機係長過個雲石架?
師傅整完然後話叫我地買其他洗衣機同雪櫃
想請教下你地屋企個枱面係幾深度?

廚櫃地櫃22吋深左右,除非做之前講明,如果唔係師父都係就高度同闊度先。同埋,如果你個洗衣機來去水放係洗衣機後面,咁洗衣機要移出二三寸就個水龍頭。

廚櫃地櫃22吋深左右,除非做之前講明,如果唔係師父都係就高度同闊度先。同埋,如果你個洗衣機來去水放係洗衣機後面,咁洗衣機要移出二三寸就個水龍頭。

感謝高人指點
認真求介紹

洗手盤有少少裂痕 唔深 暫時無漏水
係唔係唔太急住即刻換 ?

另外 如果換 有無相熟師傅手工okay, 希望有巴打介紹下 因為舊果個懷疑上一手係用英泥裝係磁磚上面, 應該比起用玻璃膠安裝難拆

最後最後, 如果淘個洗手盤返黎叫師傅砌 佢地係咪通常求求其其 (因為無得濕腳) 透過佢地買洗手盤先比心機整

打算買邊部機一早決定好,俾晒尺寸,甚至有實物係度俾師父度尺
唔應該會突出來,除非你要求

係我就唔收貨
認真求介紹

另外 如果換 有無相熟師傅手工okay, 希望有巴打介紹下 因為舊果個懷疑上一手係用英泥裝係磁磚上面, 應該比起用玻璃膠安裝難拆

最後最後, 如果淘個洗手盤返黎叫師傅砌 佢地係咪通常求求其其 (因為無得濕腳) 透過佢地買洗手盤先比心機整

如果你本身裝修緊,師父應該順手做埋

唔會話額外收錢/求其
認真求介紹

如果你本身裝修緊,師父應該順手做埋

唔會話額外收錢/求其

上年入伙的, 當時唔夠錢全爆 所以無換洗手盤, 點知用左一年就開始有問題

係我就唔收貨

畀晒尺寸架啦 不過師傅話係跟standard整 跟住之後琴日講咗話要重新整過 感謝指點
大家有無用過邊間公司,全屋裝修介紹
300尺
廁所、廚櫃都整
大家有無用過邊間公司,全屋裝修介紹
300尺
廁所、廚櫃都整

我建議... 搵D做開同類單位既會好D

同埋搵個同你IDEA相近既

依家我裝修緊, 開頭好地地
愈裝, 就愈來愈多野有D諗法唔同既地方... 可能後生搵番後生師傅會好d

師傅著重易鋪, 實用... 好似鋪磚咁, 解釋佢點鋪亂工都講好耐...
有d位見佢咁鋪.. 應該係無咁浪費磚但無咁靚....

整櫃既... 唔熟個類單位可能無咁善用個空間

係我就唔收貨

畀晒尺寸架啦 不過師傅話係跟standard整 跟住之後琴日講咗話要重新整過 感謝指點

唔駛同呢d 師父客氣,佢既所謂standard 好有問題

係我就唔收貨

唔駛同呢d 師父客氣,佢既所謂standard 好有問題

Sorry 係長過定高過定深過?高過就洗衣機飛頂
長過就你個枱面整幾深?要就返洗衣機尺寸架bor
而家有d用薄身洗衣機架bor
如果整之前有俾尺寸嘅,咁係師父錯
整櫃師父同我講無整開石英石... 建議我自己搵... 我真係O曬咀

有無邊間石英石鋪好介紹
整櫃師父同我講無整開石英石... 建議我自己搵... 我真係O曬咀

有無邊間石英石鋪好介紹

無整開石英石?

咁佢平時用咩石幫人整?

你不考慮用無縫石?

有無邊間石英石鋪好介紹

無整開石英石?

咁佢平時用咩石幫人整?

你不考慮用無縫石?

整開人做石/Corian

無縫石 耐唔耐熱? ?

有無邊間石英石鋪好介紹

無整開石英石?
咁佢平時用咩石幫人整?

你不考慮用無縫石?

無縫石 耐唔耐熱? ?

無縫石好像也很大路

但我想問, 咁現時是否「雲石」反而最差 ? (純粹得個樣比較靚?)

有無邊間石英石鋪好介紹

無整開石英石?
咁佢平時用咩石幫人整?

你不考慮用無縫石?

無縫石 耐唔耐熱? ?

無縫石好像也很大路

但我想問, 咁現時是否「雲石」反而最差 ? (純粹得個樣比較靚?)

多數考慮是易唔易食色,清潔方唔方便
我之前用納米白個隻人造石唔錯
你可以上網SEARCH下
真心勸大家一句唔好用x立冷氣機,用左一年多啲,已經整過兩次。師父上門淨檢查收400,只係目測,無用任何儀器。加環保雪種要成千幾二千銀,重點係加完無兩個月,冷氣已經唔凍,漏水,仲會噴冰。
本身以為日本野信得過,點知完全伏曬。仲買唔買真係自己諗
真心勸大家一句唔好用x立冷氣機,用左一年多啲,已經整過兩次。師父上門淨檢查收400,只係目測,無用任何儀器。加環保雪種要成千幾二千銀,重點係加完無兩個月,冷氣已經唔凍,漏水,仲會噴冰。

咁大獲

咁大獲

係呀 嚇死,無啦啦勁大聲,跟住噴冰出黎
打去熱線佢夠膽死話要再收檢查費
以後唔會再買呢個牌子,售後服務極差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞