低調裝修設計討論(1)

997 回覆
11 Like 4 Dislike
想請教下 大家有冇借P loan做裝修
你地會ebanking做定係打去做
想知打去做有冇野R

P loan or 信用卡吐現

睇厘數好似P loan抵啲咁

去裝修鋪拎張報價單,再去銀行借,平又長
剛剛為新屋搞緊裝修,700 尺連天台大概六十萬左右。

巴打,你天台點裝修,有無相睇下?我煩緊個天台
今日去咗睇訂造傢俬
想整個丁字型床咁
咁係荃灣街市街問左星暉就要$7000
係家創作就萬三,centro 就要16xxx
Centro講到明就E0木,啲料同手工就靚

想問下咁多位巴絲打同一款床係咪個價錢真係可以相距咁大?
星暉信唔信得過?見佢鋪頭殘殘舊舊
又去左鍵榮問要9000,結果上網發現好多呃人事件

Centro造工好,我在那裡買的傢私買了五年,還是像新的一樣。但缺點是無乜設計味
想問各位如果屋企有傢私想鋪地板麻唔麻煩,係咪會收貴D。有冇巴絲試過??
本身係膠墊地板,一拎就起,最近爛晒想換地板

無縫地板好定索性鋪階磚算

2樣分別要幾多錢 唔該晒

150呎左右
巴打們 想請教下其實淘寶燈信唔信得過? 驚佢燈裡面用d cheap雞幼電線好易燒
巴打們 想請教下其實淘寶燈信唔信得過? 驚佢燈裡面用d cheap雞幼電線好易燒

電線幼過頭髮就必然的啦!
留名
輕輕一推
lm
再一次多謝巴打 教係德馬買野

頭先試買左
想請教下 大家有冇借P loan做裝修
你地會ebanking做定係打去做
想知打去做有冇野R

P loan or 信用卡吐現

睇厘數好似P loan抵啲咁

去裝修鋪拎張報價單,再去銀行借,平又長

咁點㨂銀行呢?本身做緊按揭沐間?會唔會唔借或者高息呢?
唔該巴打

頭先試買左

巴打買左d咩?
想請問一下油油問題
最近買咗320尺20幾年單位,前業主4年前全屋大裝修過,所以諗住收樓之後唔會點搞,不過牆有兩度好大範圍的凹凸不平,希望執執佢,仲有補返d掛牆架的釘孔
地產話搵人線一線灰就ok,其實即係點整?
咁搞+全屋油油要預幾錢?
謝謝

頭先試買左

巴打買左d咩?

水龍頭同花曬

上星期六晚落Order,今日已經送左兩件黎,仲差一件

頭先試買左

巴打買左d咩?

水龍頭同花曬

good wor
有無買雨淋?

頭先試買左

巴打買左d咩?

水龍頭同花曬

good wor
有無買雨淋?

就係買左兩淋

頭先試買左

巴打買左d咩?

水龍頭同花曬

good wor
有無買雨淋?

就係買左兩淋

買了咩型號?

我都想問,睇左好多G記同H記雨淋,計落好似同香港買差唔多.....
同埋想問我埋單好似無減到tax....係無得減?

頭先試買左

巴打買左d咩?

水龍頭同花曬

good wor
有無買雨淋?

就係買左兩淋

買了咩型號?

我都想問,睇左好多G記同H記雨淋,計落好似同香港買差唔多.....
同埋想問我埋單好似無減到tax....係無得減?

要check out先扣稅
去睇下香港賣緊差唔多萬幾以上個d兩淋,個d會平勁多
想問問浴室裝修問題,住果區一到春天就好潮濕下,宜家煩緊浴室天花點搞,會裝浴室寶,抽氣扇位果隻。

1. 假天花,師傅話唔會霉。但怕耐咗天花入面發霉/多小昆蟲

2. 剷過批過灰油防霉油之類?利申唔識。不過聽聞宜家啲油防潮防霉都好得

3. 舖磚 聽過人咁整,但未見過。

求指教。
想問問浴室裝修問題,住果區一到春天就好潮濕下,宜家煩緊浴室天花點搞,會裝浴室寶,抽氣扇位果隻。

2. 剷過批過灰油防霉油之類?利申唔識。不過聽聞宜家啲油防潮防霉都好得

求指教。

我都諗過3

求指教。

我都諗過3

舊屋係2,新屋係1
浴室天花做油漆的話,第時沖涼抽氣扇一定要夠力,唔係長期有水蒸氣幾靚油都無用
天花未霉之前已經會一塊塊咁甩哂落黎

求指教。

我都諗過3

舊屋係2,新屋係1
浴室天花做油漆的話,第時沖涼抽氣扇一定要夠力,唔係長期有水蒸氣幾靚油都無用
天花未霉之前已經會一塊塊咁甩哂落黎

我舊屋正正係你講既情況,咁鋪磚又點睇呢

頭先試買左

巴打買左d咩?

水龍頭同花曬

good wor
有無買雨淋?

就係買左兩淋

巴打買左邊種?買之前洗唔洗同裝修師父夾一夾先?驚裝唔到或者用唔到 聽講水壓要夠 巴打有無check過水壓?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞