低調裝修設計討論(1)

997 回覆
11 Like 4 Dislike
各位巴打,有冇梳化介紹
筆直5000左右,款就類似巴打上面幾張圖咁,但三座位就夠,或者大啲既兩座位都夠。有埋彈鉸就仲好

前幾日去左梳化倉睇,有d幾好睇,但想睇多啲比較下先,有冇類似既鋪頭?

我諗床褥香港好啲外國買運費好似都唔平

我睇蓆夢絲
香港買17000
上網外國買7xxx
比多千幾運費,都唔洗1萬

我都睇過係好貴,但隔山買床褥伯唔伯有麻煩

我已經去專門店試訓曬

各位巴打,有冇梳化介紹
筆直5000左右,款就類似巴打上面幾張圖咁,但三座位就夠,或者大啲既兩座位都夠。有埋彈鉸就仲好

前幾日去左梳化倉睇,有d幾好睇,但想睇多啲比較下先,有冇類似既鋪頭?

我諗住實惠咋
各位巴打,有冇梳化介紹

我諗住實惠咋

Cheers 頭等艙 好好坐
室內設計巴打 有問都可以問 盡答
各位巴打,有冇梳化介紹

我諗住實惠咋

留意多d 街外開倉有機會萬幾兩萬梳化幾千搞惦 或者去海怡搵平野
褔6壽抵唔抵屌呢 想買個部LG 43"

抵!
如果其他岩用仲抵

我諗住實惠咋

留意多d 街外開倉有機會萬幾兩萬梳化幾千搞惦 或者去海怡搵平野

海怡D外國傢私唔係貴價野咩?

平時工作流程係點
不如將大家收集到關於買野既資料share下?
我先

潔具: 荃灣肥仔/amazon
磚: 磚王/新圓方
制面: 開利
燈: 諗住番大陸買 家合居
智能鎖: ????
梳化: ????
電器: ???
傢私: ???

海怡D外國傢私唔係貴價野咩?

海怡我去過一次
d野係正但個價
有冇平平地又好用既吸塵機推介
DYSON太貴

上Amazon de 自己買

間間都唔送香港

香港買 dyson 真係好 q 貴
個個份工都好似好穩陣咁
個個份工都好似好穩陣咁

奧仔
讀緊室內設計留名

利申:老豆係裝修佬
我先

磚都可以係田貝家合居睇
通常都係去睇樓蘭或者馬可波羅
但傳聞馬可唔再送磚落香港
有無人聽過元朗磚王
留名
巴打們買燈制一定唔好買施耐德 Zencelo 系列

伏到仆街,初初貪靚全屋用晒呢個系列,點知用落成日d制位禁左落去唔識自己回彈,卡住晒咁

我先

磚都可以係田貝家合居睇
通常都係去睇樓蘭或者馬可波羅
但傳聞馬可唔再送磚落香港

各位巴打好 小弟上年年尾裝修完可以share 少少心得俾大家

潔具唔好買大陸野因為師傅話開水時會好大聲同易爆喉, 我自己就旺角執套三合一ghome
燈淘寶仲平! 家合居100人仔一盞淘寶可以做到80係一模一樣, so far 用落冇大問題就好光猛
智能鎖我用三叔有指紋果隻, 荃灣買最抵, 依家落街唔洗帶鎖匙j 到出血
梳化我冇concern 所以我實惠1k 搞掂
電器一定要去小型屋村家電舖, 因為你以為fs bw 貨特別靚同新其實一舊樣, 細舖老細根本都係同一個大倉攞貨...最重要係...同老細熟的話可以無限保養 你懂的
磗我都係大陸馬可波羅買, 師傅都話靚料, 要留意預多d 做backup, 放返幾塊日後地磗裂咗都可以啱返果batch 既色, 我有老細whatsapp, 要我可以share 俾大家
電子鎖我都有諗過,不過我諗住裝鐵閘,鐵閘用key門用電子鎖又好似無乜意思

我諗床褥香港好啲外國買運費好似都唔平

我睇蓆夢絲
香港買17000
上網外國買7xxx
比多千幾運費,都唔洗1萬

我都睇過係好貴,但隔山買床褥伯唔伯有麻煩

我已經去專門店試訓曬

我係 us mattress 買用代運返, 用咗一個月時間, 係好平不過缺點係同網上個尺寸有出入 做床唔係好啱...建議巴打想買要諗定張床突出黎接唔接受到...上網睇過人地多數係細過網個spec 但張張唔同有d細1 2 吋, 我果張短咗2吋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞