[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(5)

1001 回覆
41 Like 10 Dislike
今集輕輕鬆鬆,少甜得嚟關係又有進展,不錯

Ig
先講29,聽到怪形我都打個突。係咪husky外星人嗰套。尼套咸豐年前架啦喎。
扮咕嚕嗰度,佢配音組上身咁,似到尼。
其實今集的節奏捉得幾好,動作細但好甜。
另,我又諗工業中意水的原因,除左水有佢人格缺失的部分之外。其實中意一個女人好簡單,就係垂涎佢嘅美色囉。
John Carpenter《The Thing》無誤
經典嘢
今集好睇 終於ending唔再係回歸零點
龔生又專登上尋寶圖撩女仔
個人黎講好鍾意阿水果句“走啦,口臭佬”
有種佢兩個之間專屬互動嘅感覺

撐枱腳扮咕嚕果段要loop幾百次
真係好似

佢門外睇水等水水換衫同食飯whatsapp果度,少男龔又上線
等水水換衫個笑容冧到
水水話有張好性感嘅相,我諗起頭文字d夏樹同拓海講佢買咗件好性感嘅泳衣
少年龔勁似拓海咁有期待

btw, 安仔果然係大家姐個仔
尋日大家姐助完龔今日到安仔
終於返到屋企, 今集非常好睇呀!!
最後飯桌自私WHATS APP果度好正呀!!
其實我覺得咁樣好曖昧
有咩唔擺上桌講, 私下傾秘密既感覺, 而呀龔 都好到位

仲有呀龔見到水水換衫個影.......忍手

琴晚潮生上去食過期野, 我先話呀龔會自己帶紅酒上去, 呀水整雞, 技術性避開過期野
今日就即刻證實左 仲要呀龔淨係食雞

西裝絲, 好耐無同你傾計, 但都想同你講句加油
我好鐘意今集阿工整跌盆花幫阿水嗰幕,同沒有最大嗰集一樣,輕鬆利落就幫阿水拆彈

雖然燁來越愛你阿工為阿水犧牲再霸氣兇珍妮好型,但比起chok到盡頭嘅英雄救美橋段,今集呢幕同沒有最大都中正我心動位

可能因為我本身係個緊張大師,無計劃會做唔成事 我好羨慕阿工呢種對任何事都游刃有餘嘅人
我好羨慕阿工呢種對任何事都游刃有餘嘅人
阿龔係呢個point顯得好charm
唯獨愛情
門外“睇水”等水水換衫
見到Stanley Ig仼何仁個到笑死 好識玩 btw 仲未得閒睇今集 轉頭狗衝睇翻先
呢種有反差嘅人設真係好正
起職場上擺明就係同阿水互補
一個慎密一個粗心(難聽講句 如果冇阿龔 阿水真係死十次都唔知死因係咩 )
起情場上 雖然大家都係小學雞 但今集阿水話sd返張相 係咁意撩一撩個純情龔 佢就
期待日後有更多阿水咁樣撚返阿龔轉頭嘅情節
龔燁扮得好似
好撚可愛
一個慎密一個粗心(難聽講句 如果冇阿龔 阿水真係死十次都唔知死因係咩 )

換個角度睇
阿水就係因為對任何人都冇機心,以真心對人
先咁樣吸引到阿龔

阿水快嫁比阿龔啦
咪冇人蝦阿水囉
係!
點解你地好似無人留意到最尾有抽Janice水既
因為大家嘅注意力都放哂起同枱食飯仲要偷偷whatsapp嘅兩個人身上
我留意到啊
終於睇返呢集啦,臨尾真係世界級
一班人一齊食飯仲私底下wtsapp,呢啲通常都係曖昧緊嘅人先做㗎
阿龔點頭個猴擒look可以有排恥笑,阿水終於撚返佢一次
今集簡直集龔水亮點於一身
互撚、鬥氣、阿龔背地裡出手、曖昧都齊晒,仲有必備嘅紅酒同鹽焗雞
最重要係見到阿水終於相信阿龔同肯向佢求救,同麻雀王嗰時叫佢食蕉連皮差好遠,雖然阿水仲係口講死賤精,但我估佢個心唔係咁諗
阿龔喺門外睇阿水段戲做得好細膩,由扮正人君子唔睇到忍唔住望仲望呆咗(背影嚟㗎咋,咁都怕醜 )然後慢慢回過神又忍唔住笑佢傻婆,呢段真係百看不厭
呢集feel到開始轉去阿水視覺,希望遲啲可以睇到阿水內心戲
譬如哈爾濱雪中見俊男內心動情
好撚甜 小學雞
BTW
計翻時間
下週除咗係選戰外
係咪哈爾濱出來啦?
450/451/452??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞