[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(5)

1001 回覆
41 Like 10 Dislike
唔知點解我諗起佢係老人院壁咚完阿水之後偷笑個樣
好青澀
同意。話唔定阿水今次見阿龔跑過去果時,
終於見到想見嘅人(總係覺張相係眼紅紅),
一下抱住佢問死咗去邊呢…
然後少年龔即時hang機
一下抱住佢問死咗去邊呢…

想起之前睇編劇大人ig 其中一個龔水劇本
阿水係有一句
XX死咗去邊
係咪講緊呢集呢
其實無人知係唔係三個字 只不過我地對三個字特別有情意結
大家可以跟爛賭水打個賭
唔知係邊個表白先呢?
我仲想知道448趴檯係邊個醒先!!!!
唔知係邊個表白先呢?
100%買阿水! 自爆!自爆!自爆!

我仲想知道448趴檯係邊個醒先!!!!
我會買阿龔贏!
我對龔水嘴鏡頭就無咩大期望喇 額頭機會大啲?
不過論龔燁同阿水拍拖經驗 少男龔會唔會有guts就
(召喚啊May 龔燁初吻仲係唔係度?)
我ff嘅場景係阿龔醒咗扮未醒 因為想同阿水一齊頭靠頭耐啲
之後阿水醒咗 仲要係嚇醒彈起嗰隻
阿龔就順手扮俾佢整醒
阿水又起度扮冇事
見到阿水咁樣阿龔就偷笑
(龔式摸頭)
大家咁話 咀到嘅機會係好微
其實只要一齊到
就算唔咀 只係攬住
我都跪地喊三聲
阿水醒先
因為同阿水一齊嘅阿龔特別好瞓
阿水醒咗之後發現自己同阿龔頭貼頭心虛到彈開
為咗令自己唔好亂諗野去廚房整早餐
阿龔聞到早餐香醒咗 望住阿水整愛心早餐嘅身影

其實係阿龔一早醒咗好enjoy呢個moment繼續扮瞓
仲聽到阿水醒咗之後心虛自言自語自爆

又係呢啲偶像劇劇情
因為同阿水一齊嘅阿龔特別好瞓
!!!! 好連戲
我覺得唔一定要去到咀
我覺得比起所謂kiss 啊,甚至激啲上床戲(我覺得冇咩可能)
劇情係最重要
同埋我覺得佢地言語上的交手戲精彩過那些所謂kiss戲
連蓮輝都冇kiss scene我覺得龔水更加唔會有
不過唔緊要啦我追龔水都係追佢哋嘅小學雞相處方式
只要傻婆水同少男龔有happy ending就足夠
其實一個深情對望已經足以甜死我地
唔知點解我覺得會有龔燁意外
我反而唔想有咩床上戲 唔係個個都好似Jenny咁有天份演到
有輕輕kiss額頭都夠
其實好難想像到龔水有個種激情親密戲
可能因為兩個一齊啲氣場太小學雞
似中學生談戀愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞