[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(5)

1001 回覆
41 Like 10 Dislike
一直覺得,呢條線之所以好睇,係因為唔只淨係搞笑或甜,而且好襟睇(可以loop細位都會令人會心微笑而唔覺厭)。同意只要鋪得好而有進展嘅話,就算去到聖誕都等得。
D2果個太難估,但唔似傷感情嘅吵。我覺就算佢地拍拖,點都會鬥氣落去,繼續有時叫傻婆/賤精,只係語氣上唔同,呢個已經係佢地嘅溝通方式。如果變咗叫baby超sweet果類反而唔似佢地
我覺就算佢地拍拖,點都會鬥氣落去,繼續有時叫傻婆/賤精

Agger!!
這就是他們最真實的自己
把口饒不了對方
恨不得即刻打翻場架
身體卻很誠實想要靠近對方

希望我許的連登許願池可以實現得到
好想睇阿水自爆自己喜歡上賤精
愈睇愈覺得阿水似係那種把口講野的速度仲快過個腦run 野嘅速度嘅人
幾時先會宣布添食
我唔想咁快完啊......
希望今個月尾宣傳活動時會講埋添食啦
佢而家愈多野埋尾我就愈擔心……
的確係有埋尾先兆
仲想繼續睇開心速遞 繼續睇工水 繼續睇cls劇情咖
不會吧
明明收視咁好,咁受歡迎,又可以無限置入,如果咁都唔添食,真係唔知電視台打咩算盤
仲有回響好過果啲所謂大製作啦..
馬家都拍到九百幾集啦
開心速遞咁岩香港人口味點解唔可以繼續落去
方丈台啲老屎忽不嬲都唔用腦啦
咪係囉
咁多置入式廣告
咁都摺簡直老屎忽
我都唔覺會摺埋
入面既角色有好多都迴響好大
比起愛回家 做得更好
龍家 寫字樓 大學線 呢d本來係副線都好出色
唔係只紅一個家庭
其實愛回家 只紅起馬家 同 寫字樓線 其他線係唔好睇

人物方面。大小姐 送水輝 龔燁 呢d都係本身唔會長做 點知受歡迎到唔長做唔得

題材仲好創新 好正
又摺?
岩岩先入坑咪咁快摺啦
啲線無理由原地踏步,一定向前推,唔算埋尾嘅,而家仲多咗Mamamia條新線
我地擔心jer, 未必真係執既...所以希望快d宣布添食,咁就唔使擔心喇
其實現家剛加入了ma姐的商場線
仲有之後三太個仔入組
應該再會添食未公佈吧

嚴格來說
龔水都未叫做正式收尾
只係我地估炸嘛
仲有蓮輝呢
威仔都未知
更加未算收得尾啦

仲有touchwood若真係要整新嘅sit com
咁係咪現家應該開始有聲氣出
新聞啊定裝照之類
但又新係唔覺眼有

希望真係快點宣布添食
其實都好不安
的確係有埋尾先兆
不會吧
我都唔覺會摺埋
入面既角色有好多都迴響好大
比起愛回家 做得更好
龍家 寫字樓 大學線 呢d本來係副線都好出色
唔係只紅一個家庭
其實愛回家 只紅起馬家 同 寫字樓線 其他線係唔好睇

人物方面。大小姐 送水輝 龔燁 呢d都係本身唔會長做 點知受歡迎到唔長做唔得

題材仲好創新 好正
其實現家剛加入了ma姐的商場線
仲有之後三太個仔入組
應該再會添食未公佈吧

嚴格來說
龔水都未叫做正式收尾
只係我地估炸嘛
仲有蓮輝呢
威仔都未知
更加未算收得尾啦

仲有touchwood若真係要整新嘅sit com
咁係咪現家應該開始有聲氣出
新聞啊定裝照之類
但又係唔覺眼有

希望真係快點宣布添食
其實都好不安
其實要加,仲可以加好多野,當年真情都過千集。
問題只在乎肯唔肯,同演員檔期就唔就到吧⋯⋯以套劇嘅迴響,正常應該會加掛?話哂都可以賺廣告錢
其實一直都有演員起出面拍劇 檔期可能會難就啲 但目前都就到啊
宜家劇組又有開新線 加新人 俾主線俾一啲配角試
唔少反應都唔錯(it狗 Peter Andy嗰啲)
我諗演員檔期呢個問題都不大
其實要拍真係可以無限延伸 嗰個角色都有自己嘅故事 又可以crossover
真係有望拍足一千集
我對添食好大信心(好想睇熊家女婿s對手戲 )
可能係想擺起年尾啲event先公布
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞