[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(5)

1001 回覆
41 Like 10 Dislike
依集感覺已經朋友以上,戀人未滿。
超sweet。最尾仲要摸頭 ,而阿水係無反抗!
其實有
最後拍走龔生隻手

但阿水趴枱趴到同阿龔好近喎
其實拖手摸頭呢啲已經係超出好朋友嘅身體接觸
阿水完全冇反抗到,已經show到佢開始沉船
爭在佢幾時發現自己已經慣咗身邊有一位賤精先生
好想睇佢地醒左之後見到同對方咁近嘅表情
好想知佢地知唔知自己同對方貼住瞓
呢2集太甜啦 ,上集有水開始接受龔幫手,信任佢。今集又並肩作戰,cp感極強 甜到漏呀!關係大進展,勁期待下集主綫
FF mode:
阿龔醒先,見到阿水靠得咁埋,成個人呆咗,少男龔傻笑上線
之後阿水慢慢醒返,佢即刻扮冇事咁四圍望,仲口不對心咁串佢好重同見到佢流口水
阿水即刻下意識掂下嘴角係咪真係流口水,之後發現畀人玩,即刻鬧返佢「死賤精,玩嘢呀?」

寫寫下ff咗咁多嘢出嚟
我係安仔嘅話,一定影定相
我私心當係傲嬌地拍
一定要影輯寫真啦
等到過年可以屈二姨丈俾封大利是買返啲相返來
睇死孤寒嘅二女婿多多錢都肯俾(有舖儲水水寫真嘅癮
今集雖然高甜
但其實真正講佢兩個嘅地方好少
我要內心戲呀
so sweet 睇到都覺得好甜

繼續為少年工加油
好甜,但戲力跌watt. 行程緊湊到好似煮食節目,由於時間關係。。。跟住係枱底抽碟煮好嘅餸出黎咁。
對比280被誤會的場口,但今次工業的反應有點叫我無所適從...是委屈,憤怒,受傷還是什麼, 嗰個moment應該係要震撼到引起懸念的(我覺得)而我只看到一樽supplement
趁重溫個網未有得睇,講多兩句先
我覺得呢集同愛情當入樽有異曲同工之妙
工水 x 接龍真係好好睇 威仔、三太、Jenny都好搶鏡
麻雀王太多角色反而分薄咗每個人戲份
其實今集都好值得做兩集囉 加下啲大小姐出手戲份
情感的確轉變太快
我都諗緊
那個係陳皮定維他命
我見水水都有食
我覺得如果加翻阿水轉變幫阿龔嘅原因所引申出黎的內心戲
咁就perfect
一日都係大台啲垃圾廣告位
嗰個moment odd到我屋企人問我究竟佢做乜
其實大台明唔明唔係任何位都可以塞廣告㗎,一個好好表現矛盾嘅感情位浪費晒
同埋呢集係真係好趕,如果分兩集,可以多啲著墨喺佢哋內心戲同點和好(好似麻雀王咁鬧下交都好呀,起碼有交流),應該可以做到燁來越愛你咁經典
呢集可以發揮到好多嘢,係有啲浪費嘅
不過當得一集,要顧及埋其他唔係龔水fans嘅觀眾,多screen time喺劇情上都理解嘅,再放下糖鋪兩人曖昧嘅條線又畀福利我哋,所以今集我係收貨(當然其實可以做得更好,不過人無完人,唔會太harsh咁批評)
的確。內容太豐富啦。。分上下會好好多,起碼順啲先。今集直情快鏡咁
而且,我估,唔知係咪怕嚇親觀眾,工業的反應soft左好多,應該惡(較為用力)的位,同假設呀水的善意為先尼啲位,都相當討好。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞