[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(5)

1001 回覆
41 Like 10 Dislike
咁一定啦
逼逼猖奴啲數據假到喊
同一日upload嘅兄弟宣傳花絮
有啲片得幾十 有啲片接近十萬
我信幾十嗰個數字多啲
個app廢到連師奶唔用啊救命
如果唔係知愛回家啲演員會上睇劇團真係唔會download落黎用
個個垃圾app成日要重新登入又彈app
想講我睇今集嘅時候每隔幾分鐘就 咁嘅樣

一開始係有小小突兀嘅,唔知以為開錯之前套九點半
mary成日女主人咁款走入龔燁房,龔燁又成日去尋寶圖癡住mary,到底marketing同尋寶圖嘅人會點睇佢兩個

上次秘密國度嘅welcome to your office, 曹太嘅返嚟喇,同今日三次都好有總監夫人上去突擊檢查嘅感覺

臨尾jenny叫佢兩個埋去諗住爆佢地點知俾佢兩個一唱一和真係不得了

今集睇住佢地嘅關係漸入佳境,我都好似tree gun咁嘅老懷安慰表情
那堆情侶裝
明顯夾過啦
我都一面 的表情
想睇龔水兩個一齊合作好耐
兩個夫唱婦隨 好多並排鏡頭
邊個有事另一個就即刻護駕
睇呢啲好過睇重覆又重覆嘅呷醋橋段

今集應該好易寫阿水視角
點諗阿龔專登搵佢幫手/點解決定翻去幫阿龔/點睇同阿龔合作
第一樣阿水聽三太講咩就信咩 後面兩樣又冇強調
有啲可惜

同埋我覺得可以逐啲逐啲比阿水知道阿龔為佢做過啲咩
然後等阿水估估下阿龔心意
唔使一次過爆逼到阿水要即刻表態
少咗中間感情升溫嘅過渡
其實佢身體語言已經表咗態啦....
口𥚃就...
再次強調
內心戲內心戲啊編劇大人
冇留意添 有冇相
今集好多供水sweet爆互動, 唔該搵人快手整gif
互相暗戀!! 呢個過渡期好緊要!
又要等到下個禮拜二先有 希望呢幾日有啲過場止下渴
其實佢哋宜家關係依然係阿龔單戀狀態
阿水應該係不知不覺間有好感,但一嚟佢未察覺自己對佢嘅好感,而嚟未有一個好感動嘅moment令佢正式撻著
阿龔好感轉鍾意嗰個moment係同佢最重視嘅阿爸有關
所以我估要寫阿水正式沉船都要有一個特別嘅moment,譬如喺佢以為冇人會幫佢嘅時候阿龔出現,真真正正咁感動到阿水同埋令佢自己發現已經鍾意咗佢
之後先開始互相暗戀,互相試探嘅曖昧關係
下星期二又有工水,好幸福
今集節奏真係好似快鏡咁hum hum聲出 睇一次真係消化唔切
雖然內心戲唔多同埋有啲位剪接得好突兀
但對推進兩人關係已經叫交到功課
同埋今集佢地兩個又襯曬衫又鬼咁合拍
忍唔住cap左幾張我最鐘意既鏡頭
有啲位佢地好同步 笑容一致 襯到爆

終於睇左今集
我卻抱相反意見,我覺得今集唔差,我好中意
至少,我地之前想睇既都有晒
睇到佢地公事上既合作✅
一齊拆解難關✅
之間既曖昧✅
最重要係睇到佢地有進展✅拉近左而唔係原地踏步

呀龔今集好多次撩水都撩得超明顯
雖然水好似感覺唔到
我覺得部份係因為佢成日覺得龔口花花,講野冇句真而唔知應唔應該信佢呢啲氹人說話,從而否定左自己又否定左龔

係中間水信左3太,係龔office同佢反面,咁水仍然唔信任龔都好合理,1來始終龔以前的確好賤,2來人既心理就係就算做幾多次好人都好,對方只會記得個個人做過既衰野。但係喎,水之後主動向龔示好,都證明龔係水心中一定是有地位吧。不過呢度我都認同各位巴絲,少左水既內心戲,加埋就perfect池

返翻轉頭,唔計龔拍丸個下硬食既植入廣告(我都覺得做多左但冇偈),我覺得龔個種嬲做得恰到好處,心情呢樣野可以同時係委屈(我到底做錯啲咩,點解自己中意既人要咁諗我),繼而愈諗愈嬲(可能嬲自己,或嬲水點解咁易信其他人,同埋真係走左去,留隻彈我自己拆),最後愈諗愈傷心(唔通佢真係咁憎我,咁唔中意我)

之後睇到既就係大家一齊拆掂隻鑊而唔係互卸,其實某程度上都加深左對彼此既信任吧。

最後“乖”個度,我個顴骨升到不能再高 少女心出晒黎

作為龔水黨,分2集令人物性格,劇情更豐富就固然開心,但就今集我都非常滿足
between, 佢地今集幕幕情侶裝真係襯到絕呀
岩岩睇翻今日依集 真係好正好sweet
有啲見到劇post有絲cap左 就無cap

:我不停咁氹你都無回報架啦,咪又一樣照做

好似扯緊衫袖求救?(just ff

對住阿John依下笑

呢個呀龔,明明上一幕先嬲嬲豬,下一幕水水過黎氹返兩三下又被收服,不過有一刻我睇得出龔唔忍心繼續嬲(見係水水)

(好似去人地屋企拜年既夫婦

今集好多對望笑咁

見到上面有絲打講
水:鬼先同佢有景轟
龔:佢就同鬼有景轟
水:喂
龔:喂

水:真係個個都同情你架
阿龔:係啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞