[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(5)

1001 回覆
41 Like 10 Dislike
屌 我見到果樽野心諗係咪定心丸
我都prefer分上下集,除咗可以加龔水內心戲,仲可以講多少少龍家,畢竟以選戰為題。龔水內心戲硬sip嗰樽supplement真係
嗰個moment其實嬲到掟樽,都合理過大無斯樣咁攞幾粒膠囊黎進補啦嘛 唉,幾bug位吓
睇嗰陣有一秒以為阿工有咩隱疾,諗真啲,屌你廣告嚟嘅
佢係好無奈咁食個樽疑似膠囊定陳皮咁嘅物體
安排個咁生硬嘅moment完全阻住晒演員發揮
成件事又不明所以觀眾又入唔到戲
我情願佢將成個情節擺喺廣告街逼我無時無刻睇住後面個鉅記招牌都好過宜家咁
咁個廣告植入得好成功,依家咁多人討論佢
大台又成功咗啦唉
我以為佢激到胃痛
翻睇返發現好多隱藏sweet位
一開始阿龔畀大龍生質問點解搵佢黑材料,阿水即刻跳出嚟維護佢
同埋佢哋幫大龍生搞競選,阿龔話成功之後有豐厚回報,係咪就係包機票酒店嘅哈爾濱公幹之旅
係囉 個選舉冇頭冇尾冇啦啦就出來
解釋下都好 如果拍埋大龍生搵龔燁助選
咁咪可以睇到佢點叫大龍生搵埋阿水一齊幫手
其實本身睇選戰個title冇諗過係龔水主線
以為係龍家
以為咁大件事至少會好似麻雀王咁分上下
分上下廣告都出多啲
呢個廣告嘅突兀程度拍得住有集龔水然後冇啦啦植入尿片
同之前句句口是非唔同,今集阿工無間斷咁flirt緊水水 水水都get唔到真係十分遲鈍
好記得嗰幕
阿水一行出來護龔
佢就同阿水貼得好近
仲好似有啲縮埋起後面 等阿水保護佢
係咪靈芝孢子嚟架,伏檯果幕都好似有
佢哋做到好似好順理成章咁,真係好夾
同埋阿龔嗰句「我不停咁氹你都冇回報㗎啦,咪又係照做」同間接表白冇分別
可惜坐佢對面嘅傻婆完全get唔到
睇到係酒店房門口細龍太發癲掉野,阿龔轉身背住細龍太咁保護水水,好man啊
呢幕護水好sweet
係啊我都一開始見到
好man 呢d細節位都
我個心溶化了
情侶裝萬歲

1. 你收聲!我主場!呢啲真係好有畫面
2. 三太見到威仔溝女完全唔care淨係掛住睇上唔上鏡
3. 工水夫唱婦隨美如畫
4. 食飯果度阿工完全無掂過碟嘢,淨係寵溺咁望住水水都飽
5. 「你成晚都要對住我,你認命啦」其實係對住成世就真 水水認命啦

6. 「就好似而家咁樣,我不停咁氹你都冇回報啦,咪一樣照做」 犯規呀阿工!!!唔可以咁樣撩撥大家嘅少女心架!!!
7. 但大家留意水水之後答話阿工咩都得把口,聽到未呀!!即係叫阿工你光明正大咁出手進擊呀!!當初買車嘅霸氣呢!!!

8. 威仔打鳩大陳笑死我
9. 三太雖然你好cute,但唔准打阿工毒針
10. 阿工假公濟私又借啲意同阿水多啲單獨相處

11. 但係水你可唔可以唔好人講咩你就信,唔好唔記得阿工當初幫你食咗隻鑊遠走星加坡
12. 阿工一打開門果句「媽呢空」sweet到呢腳都軟呀大佬
13. 阿水質問阿工去邊又唔覆message勁有女朋友feel

14. 其實有無搞錯,三太之前咁毒阿水都係阿工幫佢搞返掂,而家阿水竟然信三太唔信阿工
15. 阿工話自己一個人孭個下又好有型,但佢個失望樣

16. 阿水轉軚實在太快,加埋阿工句肉赤都係太急
17. 但阿工哄到勁埋望住阿水又勁寵溺勁甜
18. Jenny一打開門見到工水個下真係勁有夫妻相
19. 有巴打講得啱,阿工應該是但賭一個,然後可以借啲意話要養阿水,或者叫阿水養佢

20. Jenny個句Jesus我又諗起Peter

21. 拖手仔
22. 著晒睡衣係屋企真係好有夫妻相
23. 雙劍合璧咁夾咁合拍又好正
24. 惡作劇之吻碰頭訓 好甜

25. Jenny啲戲笑死我 畀番茄掟都好cute呀

26. 威仔衝出嚟幫Jenny擋其實真係有啲感動
27. 工水陰陰嘴笑
28. 「咦~你哋兩個笑得好曖昧喎」
29. 「同聲同氣,有景轟~~~」

30. 濕鳩豪仔

31. 「乖」
32. 摸頭殺
19係我講嫁 估唔到絲打你留意到
我嗰時諗嘅嘢同你一樣
如果賭其中一個 就算真係衰咗 話養阿水/俾阿水養都好
起碼贏到個老婆返來 咁直頭賺咗
我覺得29之後啲對話都好正
水:鬼先同佢有景轟
龔:佢就同鬼有景轟
水:喂
龔:喂
呢段真係完美表現歡喜冤家嘅精彩之處
好想知水水聽到呢句嘅內心反應
好老實咁講,
可能我要求高咗啲,
今集我覺得一般嘅
甜係有 但冇乜戲劇效果 有啲表面,
相比之下我反而仲鍾意秘密國度/曹太嗰兩集多啲.
如果今集喺對白方面加多啲亮點,
又或者加多少少內心戲會好好多.

賣廣告嗰度好彩之前有集出過,
如果唔係我都會R哂頭

不過我都明咁多集實會有啲爭少少,
加油呀,
我仲好期待之後嘅發展㗎
屌形容得好好笑但又好中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞