[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(5)

1001 回覆
41 Like 10 Dislike
希望唔會再有誤會啦..
啱啱集448阿水都幾信阿工既
虐嘅話我都ok
415都過咗
我就唔信會出啲咩死人生cancer呢啲
就算虐
似係一集完哂
我話我鐘意虐戲係咪好自虐,279 280 415 好多虐嘅情節比起甜都更加牽動情緒

(唔鐘意428,唔關虐唔虐事,純粹覺得角色行為同情節都好唔合理)

感謝satok絲係預告同宣傳vol.4之餘提起大家之前個「終極二選一投票」
好奇的話投票喺呢度 https://goo.gl/forms/vkJEONUoQrZb6l8W2
投票人數靜悄悄咁過左100個關口,多謝大家支持呢個無圖但可能有真相嘅投票遊戲,睇嚟有唔少人mon po。
雖然唔知龔水兩人目前進展如何,趁表白日子未來臨大家仲可以估下邊個會先喺邊度同對方表白
唔知有幾多人會同編劇心靈相通,估仲表白情節呢
如果成條線都係甜嘅話,第一次睇就係睇得開心,但係會經唔起推敲
兩個人人物角色唔會立體,冇矛盾同衝突都會令故事太童話式,觀眾唔會代入到,自然會冇咁吸引
愛情路上要有荊棘先可以令到條線豐滿啲,所以我係同意可以虐下
不過415嗰種虐我麻麻地鍾意,因為處境劇有個問題係好容易會唔聯戲,415矛盾位就整咗出嚟,豐富咗阿龔性格,但係之後就好似失憶咁打回原型,我覺得好浪費
如果之後可以連返戲再結返開個結就好啦,咁佢哋遲啲真係喺埋一齊嘅時候先會更順理成章,唔係好似為拍拖而拍拖咁
其實我都鍾意虐嘅劇情
我都鍾意
其實都預依pair9成會一齊,
除非係演員嘅工作安排有問題啫,
我諗劇組都唔會無啦啦搞事啦.
只要深化到角色同劇情,
點虐我都冇所謂,
有時仲覺得好正,
好睇過一味甜
解開心結
阿龔可以向阿水坦誠相對
阿水可以明白阿龔
然後先一齊就最好

我覺得454冇可能做到咁多野
應該唔會咁快表白一齊
來啊龔水快點進行言語上隻抽啦
我最鐘意睇人隻抽

去到床尾好快啲和好啦
虐唔係問題(但我覺得去到”大虐”好似當年同阿綠帽,阿水係咁喊,呢種苦情的”虐”,感覺不太適合龔水)
同意之前絲打講
小虐怡情
仲要虐得有道理有進度喎
感覺龔水會適合個種床頭打交床尾和果種的”小虐”
我期待最強助龔圑
諗真的
套韓劇初雪表白
阿龔約阿水睇初雪 阿水肯赴約代表都有所期待
雖然唔知咩事阿龔失約/遲到
但阿龔嘅心意係不容質疑嘅 所以唔虐

我深信阿龔最後一刻一定趕到
咁就解釋到點解阿水張劇照個樣咁失落,阿龔送晒同款頸巾畀晒signal,令阿水期望佢喺初雪表白但係等極都等唔到人
係咪即係話千呼萬喚嘅阿水視覺終於出嚟啦
從送頸巾比佢開始
已經心思思
難道就真係比絲打講中
三分鐘的約定?

好想知啊頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞