[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(5)

1001 回覆
41 Like 10 Dislike
同場加映tree gun同安仔目擊最sweet嗰幕
有冇人整sticker
阿May你起邊啊
阿工問阿水係咪唔捨得丟低佢嗰幕
個側邊都睇到個笑容笑到盡
Sweet到喊
Tree gun一臉嫁女幸福樣
睇到最後豪仔同情細龍太噶幕,阿龔同水水好似間接報咗415個仇
不過我以為今日會講多啲兩個人點拆解佢哋之間嘅矛盾,阿水轉幫阿龔呢part係有少少生硬,但係整體嚟講呢集都係好好睇
有公事上合作,show到兩個人合作無間
私事上阿龔又上熊家,又搵到機會撐檯腳,仲一齊挨頭訓 不過今日唔見鹽焗雞同紅酒
無限多句曖昧台詞同動作,阿水最後喺初戀cafe有主動挨去阿龔度
如果多啲兩個人交心戲會更加好,難得有個矛盾位喺度好似有少少晒
不過今集都好多嘢講,可能畀人cut咗
另外啲廣告位真係
不過唯一不足
點解冇講阿水最後回心轉意幫阿龔一齊撐
劇情話阿龔講阿水不忍心阿龔一條友食咁大隻鑊
但阿水那邊今集視覺表達上述那點有點不足

但可以狂推嘅係
工水合體表現認真工作非常合拍
私下也好似輝輝咁講
“你地笑得咁曖味嘅
工水推進得不錯
分分鐘又搵定博士大細力嗰啲做伴郎
今次助龔位多到痴線,睇嚟大家都心水清
送水輝:你哋笑得好曖昧喎
vol.4整返個助龔對白matching先
內心戲係少咗,但水水主動挨埋去阿龔都證明身體係誠實嘅,水水無意識變得依附阿龔
全程喺度:
今集情侶裝系列
眼神好温柔呀 最尾嗰度水水嗲緊阿龔
大家啲對話唔係再句句頂到行果種鬧交
依家一人一句好曖昧好有火花
同埋阿龔講野flirty左 阿水都好受
最尾個摸頭殺,救命
阿水仲唔沉船?

我可以接受
因為阿水義氣仔女
不捨得未來老公食咁大隻鑊

第一張圖第二張圖
阿龔望著阿水嘅眼神真係世界級咁sweet
阿水嘅笑容
最後嗰幕乖真係甜到呢,好有初戀嘅feel
係囉,而且阿水咁有義氣唔丟低阿龔
如果你唔鐘意/憎嗰個人 真係睬佢都傻
宜家至少可以視為阿水當阿龔係朋友
兩個合作完又建立到啲默契同信任
起碼行返去朋友呢一步
咁到哈爾濱就可以正式沉船
覺得編劇係早幾集過場同444開始鋪龔水關係緩和返 唔再428咁敵對
一步一步來都還算可以嘅
如果呢集有埋阿水視覺,講佢內心唔忍心推阿龔一個負責然後翻轉頭幫佢呢集就perfect
不過時間有限,冇都情有可原,總括嚟講呢集完全收貨
今日心情麻麻地
要即刻重睇一次先得
補充返糖份
呢幾張圖好正啊
望到都覺得sweet

有關係緩和趨勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞