[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(5)

1001 回覆
41 Like 10 Dislike
兩個人成日痴咁埋講野
真係連呼氣都feel到
親密程度同kiss差無幾

當然如果有kiss更加係錦上添花
阿水醒先,FF係好似心戰果次咁…
半夜Tree gun同安仔見到溫馨嘅一幕,返房即時同熊家開心share,大家都一致決定第二朝唔咁早出廳打擾(明明匿埋食花生)。
阿水同上次一樣醒先,然後好自然咁拍醒阿龔,一面擔心記招D野未準備夠,而阿龔先發覺咁好瞓。之後load 咗陣,feel到熊家各人目光,先秒速彈開扮無野…但2個又勁心跳加速

BBC播又好,myTVsuper播又好,播返D花絮啦
點搞呀,呢個(水醒先)同上面嗰個(龔醒先)既ff情節都超正喎,我最中意啲老土野
揀唔到喎,拍晒2個版本就好啦
死賤精的約定!揀我正答
我都想有花絮 但直覺同我講係無拍到的
太親密嘅戲唔多襯愛回家
kiss都係點到即止就夠
反而錫額頭或者七月十四咁錫面好似仲襯
不過始終想佢地有kiss場口,唔使好激情,蜻蜓點水一下都好吖
床戲有啦,
仲嚇親Kenneth BB

講起kiss戲,
雖然認真嘅kiss戲我唔係特別話想睇,
但輝蓮嗰次錫額頭好好睇,
畫面上同情感上都係.
我覺得錫額頭係「我想俾你知我愛你 我會保護你」,
而錫嘴就係「你係我嘅 咪駛旨意走得甩」,
兩種嚟講我比較鍾意少啲激情少啲佔有但多啲溫柔嘅前者.

最好就當然係有其他更浪漫嘅情節,
等觀眾有多啲思考空間,
就好似點歌嗰part正過啲所謂嘅嘴戲
係爆po同454來臨之前玩個遊戲~
雖然水水表面上未有沉船跡象,不過見兩人關係444之後有所進步,希望龔水成為一對真係遲早嘅事
誠邀各位賭下發揮創意估下龔水邊個表白先,同埋會咩場合/地方發生啦 (搞到好似tbb估結局
如果搭車無聊搵野做可以用一分鐘時間玩下
投票link: https://goo.gl/forms/dDN3caylaGNUPGhk2
阿龔起身先發現自己同水水頭貼頭咁訓
少年龔出現眼定定咁望住水水
最後忍唔住偷偷地錫左落水水額頭度
水水突登郁一郁 嚇到阿龔即刻扮訓

跟住水水真係醒左 以為自己發緊夢
就係度鬧自己:熊若水 傻左咩 發埋啲咁既夢

搵女激千祈唔好係垃圾清,以佢家底真係可以幫阿龔真接開返幾間廠…
以少年龔咁純情,交唔到戲一下俾人揭穿啦⋯
再加上韓劇式專一,把口再賤都應該接受唔到扮親近水水以外嘅異性
會唔會又係蒸幕又黎咗啲唔知咩師父又俾提示阿水呢
係嘅話,希望阿水唔好再秒速自我否定啦
有冇乖+摸頭 gif 啊?
阿清應該都交唔到戲呃阿水
我寧願你搵ma姐 不過人地一心溝威仔
Anita得唔得呢 佢成日都有份助龔
唔知等到第幾集先會見到呢
其實我好耐之前有諗過一個表白情景,
係K先生車阿水番屋企嘅途中經過海邊,
跟住佢扮落車傾公事,
留底阿水自己喺架車度聽森仔喺電台播K先生唱嘅Only One,
跟住就播段深情剖白 講心底話
之後佢上番車就問阿水:吖 啱啱首歌幾好聽呀可?
阿水就表面: 內心:

不過通常太detail都唔會許願成功,
都係留番嚟自己ff算

credit 嬤嬤鳯爪
好有畫面呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞