Lady Gaga Bradley Cooper 星夢情深 A Star Is Born劇情討論區

698 回覆
156 Like 13 Dislike
見上面有d巴打話hmv無
想做定research今晚去買姐
Cd warehouse有
部分院票房有
Hmv無
大概幾錢?
Thankssss
岩岩同個新識既女仔去睇呢套野 睇到最後想返起個前度d回憶
Dont want to feel another touch
Don’t want to start another fire
睇完心很累 感覺不會再愛了
只可以係話音樂題材電影
岩岩睇左
我覺得唔應該同lalaland比
應該同begin again 比

呢套除左音樂無begin again咁入耳
其他都好好,都無野挑剔

希望拎到Best actor
本來都忍得住,點知最尾唱埋I’ll never love again
今日終於睇咗 多人喊到
睇咗兩次...
啲歌真係好好聽!!!
琴日down左韓版睇多次 真係好好睇
Gaga擔心既係見cooper同佢一齊就飲酒
自責覺得自己搞到佢咁唔開心

其實更重要既內容

Gaga問佢會唔會番去果陣
Cooper答 點解你會咁問

其實呢幕仲寫緊cooper 得一個屋企
係gaga同佢既屋企 佢無第二個地方去
激動左一下以為gaga想趕佢走 反問gaga覺得佢仲會去邊
好睇到癲
岩岩睇完,好普通
一路睇一路覺得有啲似奇連伊士活拍既感覺,連啲鏡頭處理都似(奇連伊士活啲鏡頭幾公式化)
到後段好million dollar baby感覺,主角又係無奈地步向死亡
唔知係咪bradley cooper拍american sniper偷左佢師啦
點知睇完再search wiki先知原來套戲係奇連伊士活拍添
講返套戲啦,其實套戲真係冇乜太大起伏,好多位其實都可以剪走,又或者可以dramatic啲,只不過係臨尾落重藥先加返唔少分(起主流觀眾心中)
同埋套戲成日提佢隻耳有事,但其實對劇情推動又冇乜幫助,我覺得係浪費左,其實基本上好多地方都係,佢high野飲酒呢啲位都可以發揮得好啲,而家好似到喉唔到肺咁,話雖如此,反而gaga演出令我刮目相看,係本片為數不多既悅目之處
同埋點解咁多人讚bradley cooper,佢起戒毒所d戲...
見到佢完全喊唔出, 反而gaga有眼淚
不過上年可能真係好少好戲,呢套戲咁都入到圍best picture同影帝真係冇咩好講
其實係
間接影響
主角早有前科
Netflix有得睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞