Lady Gaga Bradley Cooper 星夢情深 A Star Is Born劇情討論區

698 回覆
156 Like 13 Dislike
Always Remember Us This Way
今日去左睇 有好多位都睇到眼濕濕 有個呀叔喊左好多次
岩岩睇真係睇到眼濕濕

btw個經理人
有無人睇嗰個版本有露點
中間沖涼見到粒點
最後一次沖涼 全身都睇到
好多人diu9經理人 但係咪得我一個同意佢講既野?
佢有邊段係講得啱
最尾 你而家飲緊既係水 轉過頭你咪又係飲返酒 你最後只係會再embarrase佢
但確實係佢一手推人去死呢
佢可能無講錯,但呢啲說話難聽過粗口
戒毒/酒既人會再上癮

好多時就係因為身邊既人唔信佢地會改過
所以覺得好絕望
其實佢係勢利兼仆街
但講的野由佢角度出發
係無錯
我都覺得無錯
講緊你係台上出醜喎
污點抹唔走 除非離婚 或者結局咁
好多明星就是做錯一次 永不翻身
由佢個角度睇
Ally 係我的藝人 你咁樣係拖累埋佢
我當然想同你斬攬
Ally太愛佢啦 肯因為Jack唔可以跟佢去tour而取消晒成個tour
而且佢sugar coat晒所有野
Cooper都知自己拖累左個老婆 人地都好內疚
佢都努力咁戒左酒 岩岩出返黎又講埋d咁難聽既野
逼到人地要自殺 佢冇講呢d野佢點會突然咁樣
條友仲要一開始就唔撚鍾意Cooper
題外話 話說係咪得我一個覺得lalaland好撚悶
Lala land啲人話感動 我唔覺
我都唔覺 連佢d歌我都覺得麻麻地
歌 A Star is born正好多
唔覺特別感動 至少唔係會喊果種
但好impressed 而家諗番都覺得一陣苦澀味
由其你知道係無可避免嘅結局
一齊就唔會有夢想 實現夢想就唔會一齊到
憑咩話佢改唔到
不過我覺得佢最仆街唔係講依啲嘢
而係佢話Jack Ruin咗Ally's Career

對我嚟講
就算Jack做咗啲咁嘅嘢
Jack係Build Up Ally's Career嘅唯一功臣
而經理人係破壞緊Ally's Career
又推垃圾歌, 又改濕造型, 令Ally做唔到自己
可惜Jack信咗個垃圾毀人生涯嘅經理人
認為自己先係毀人生涯個個
經理人只係一個唔該就拎走成果去賺錢

講真, 本身以為Jack會令到Ally獎都拎唔到
Grammy都拎埋仲想點
攬住Gaga喊個幕
我信佢會改到㗎
Gaga pink Lin
我唔完全認同
佢阿哥講個番說話先最真 所有野都係jack自己搞到咁
我覺得就算有無經理人個番說話 ally喺床度同jack講 我唱埋最後今晚 取消晒成個歐洲tour 同埋邀請佢一齊止台唱

Jack都會意識到係自己拖累左ally 雖然佢知ally想幫自己 但都好愧對ally
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞