Lady Gaga Bradley Cooper 星夢情深 A Star Is Born劇情討論區

698 回覆
156 Like 13 Dislike
流左2次馬尿,一次係shallow,一次係最後cut去bradley清唱
最後清唱個段仲要佢無扮聲,係佢自己把真聲
我都未投入到佢哋條感情線就已經發生咗好多嘢
中間Ally陪Jack走tour我覺得係可以好似而家咁碎剪交代
但由邂逅到接受 拍拖到結婚呢啲重大轉折 我覺得真係唔好咁快好啲
佢唔係第一次做演員
之前有拍電視劇拎埋獎
我咁睇:
女主係設定上一路都係個種 乜都做左先,之後再算 個種人,
例如打警察,辭工,去演唱會,結婚 全部佢都係好衝動咁做左先, 都好多shot係影佢話what am I doing, okay okay咁
佢一路唱歌都係有料, 上LIVE個下佢行出去個步只係跨越自己心入面個一步, 之後就可以即刻進入狀態
佢唱個時都掩晒面,然後中間鳩叫完個段佢已經發洩晒一路收埋既野,開始爆炸
係唱完個下先返黎現實 望到個crowd 即刻同男主講 好撚多人呀痴線

佢無乜自信係對自己個樣, 佢對自己歌聲係有自信的, 例如同緊jackson傾傾下計突然自己唱歌.如果無自信真係做唔出
American horror story
初頭唔中意香港譯名
但諗諗下又幾有意思
聽歌已直回票價,每次Gaga一唱已經感受到果種穿透力

Shallow、 Always Remember Us This Way、ill never love again

仲有Cooper 既Maybe It's Time。

結局係老套d,不過一個男人,咁樣出醜,加上知道自己戒唔到,會諗唔開。
又幾合理
Bradley啲自責樣真係好撚sad
係美國好興去rehab,不過通常都會衰番
最後一下影咗過去cooper度真係
仆街經理
exactly, 睇多次條片留意下佢表情
https://youtu.be/bo_efYhYU2A
好撚正,少少點頭之後踏步行出去,頭幾句都係有少少緊張,要偷望下jackson
之後開始黎料 扯完句I'm off the deep end 掩完面(可能抺少少眼淚) 之後就爆seed
gaga演技
Gaga 話過佢永遠唔會lip sync 架,就算拍電影都唔會

結尾I'll never love again 後勁強到喊爆
dllm聽完rocket把聲再聽番佢抽離唔到
以前對lady gaga印象麻麻
不過呢套真係唔錯
雖然後期講佢染返橙髮又有返以前果浸gaga味
佢淡妝個look好正

btw估唔到佢肯露點
佢係咪有1/4秒連下面都露埋
太快睇唔切

但真係一閃而過
係, 全裸
佢地兩個既chemistry真係好好
睇佢地啲訪問都會覺得佢地係真心欣賞對方
Jack絕對係悲劇人物,可能童年經歷影響佢太深,而且多愁善感,容易嫉妒,為佢帶黎重大成就既同時,亦帶黎酒癮同毒癮,正如佢個黑人朋友所講,Jack係遇見Ally之前,一直漂泊緊

Ally既出現,令佢搵到個避風巷,可惜到最後,佢始終擺脫唔到自己悲劇既命運,Ally亦填補唔到Jack性格既缺陷,正如Jack阿哥最後所講,Jack既自殺完全係佢自己既fault

Jack講過,如果Ally唔做返自己,星途好快完,Ally最後做返自己,變返原來既髮色

一個巨星既殞落,令到a star is born

btw bradley cooper第一次執導黎講算好勁,仲要唱埋,洗唔洗咁屈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞