Lady Gaga Bradley Cooper 星夢情深 A Star Is Born劇情討論區

698 回覆
156 Like 13 Dislike
其實好似唔係主動報
而係academy啲人對住個playlist 揀
評分過左門檻就可以去到五強
你係touch到啲評判自然可以攞多幾個提名,有啲試過入圈3首
Source: wiki
原來係咁
我個人心水係Always Remember Us This Way
入埋shallow 啦
Shallow果個由softly到情感爆炸個迫力好勁
I dont love again 都係配合劇情先深感受
就咁聽歌黎講有啲輸蝕
半路去咗廁所可能miss咗
講咩大話
無講大話係咩,可能係歐洲巡迴係自己要求cut 而話公司取消
第一日上去咗睇
感覺麻麻

最主要係覺得劇情上Jack 先係主體
戲名應該叫A star is gone 先啱

Ally 嘅故事其實簡單到無嘢好講
酒吧遇白樂 上台變新星 有高無低有起無伏 最大挫折都只係因Jack 出醜但都無再詳述
所以與其將角度喺兩個人中間穿穿插插倒不如集中返喺Jack 嘅心路歷程度
由Ally 嘅成功做對比突顯一代巨星磒落劇情反而完整而且無咁冗長
我估係因為
一套戲通常拍咗長達幾個鍾嘅片出黎再瘋狂剪走啲次緊要嘅片段。講音樂嘅第一重要係音樂,第二先係感情,所以先變成情感位好倉猝。
超有gaga影子喎...甚至我覺得好多位係gaga本人有投入意見,唔係劇本
今日睇完,最好睇係頭三分之一。
之後劇情較弱,二人形象都做過於乾淨,直頭聖人咁
歌就真係好聽
Shallow我都喊到fe lee far le,明明係澎湃嘅情緒,點解會喊,有冇人理解我
I know that feel,好似有d感同身受,入左女主角角色,鄧佢開心
我都喊左,忍唔到
岩呀屌
做返自己時啲人話還返以前個gaga比佢地
不過即使佢以前好鬼馬,但好似冇人當佢偶像派而係知佢係實力派..
佢對白係咁講 但點解我覺得個語氣係想離婚
有啲似鍵盤戰士嘅真人版
講野嘅方法有好多種,佢完全係想致jack於死地,冇諗過自己講嘅野會傷害人到咩程度。再者,佢只係ally經理人,家事要管埋都算合理嘅,但唔應該直接攻擊人地伴侶,一係就勸ally唔好同佢一齊。佢而家呢種係多事,自以為為人好,但ally其實一早揀咗jack而唔係事業,所以唔關佢事。 如果呢套電影拍埋經理人有冇後悔就好啦
係囉 快到咁
真係講到好紅好紅咁有巡迴演唱會場場都好多人咁
但ally一上位就變哂同耆英爭
唱歌戲通常劇情都簡單,因為唱歌都用在唔少時間,但依套有D歌唔係合附表達番個劇情.所以交代既野真係好少.
男主角最後係咪即係自殺瓜左
算唔算暗黑童話故事
成就左ally犧牲左自己
如果我話唔係呢
完全冇講Jackson點解突然咁失意兜踎
少少交代下佢因為吸毒酗酒影響事業或者佢個type歌手唔再受歡迎都好呀
唔駛下下都畫公仔畫出腸下話
會唔會係咁都get唔到
應該係因為耳仔既問題
隻狗識做戲話左你知,同埋見到裡面個人吊住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞