Lady Gaga Bradley Cooper 星夢情深 A Star Is Born劇情討論區

698 回覆
156 Like 13 Dislike
眼到腫埋
Into the Woods?
the last five years?
二刷完
都係覺得剪接好散
好多野可能特登唔拍到咁明白

睇左2次,發覺自己都係完全唔明Ally老豆up乜9
d uncle我初頭以為係gay dads
但係又唔似係
又冇解釋過
Gaga:我最後同佢講既就係騙他

yes
佢爸爸係司機
果d全部係佢爸爸同事
全部都係司機
好似係咁
D人講咩lalaland 個結局好遺憾睇到好sad
但lalaland個結局兩個揀完條路都幾好
一個做左大明星又結婚,一個開酒吧
現實大把人揀完條路食晒屎,

不過引返個網講既
USA Today(今日美國)用一句話評價了這部電影,Cynicism’s not welcome in ‘La La Land’ 那些憤世嫉俗的冷言冷語在La La Land裡面是不受歡迎的。

所以當我9UP
有幾首唱果陣真係刺中心
Jack 角色設定上本身就有情緒問題,十三歲自殺未遂,童年陰影,加上耳疾,事業低谷。一直用酒同毒品麻醉自己。

遇到Ally,係佢人生中最好既一刻。但佢差啲令到自己最愛既人星途盡毁。加埋經理人既一段說話,知道Ally為佢放棄歐洲巡迴演出。知道自己繼續連累Ally。

轉牛角尖,走上自殺之路,算係Jack自殺既最合理解釋。

但套戲其實講唔出Jack情緒問題有幾嚴重。所以佢自殺果下,都有種「唔洗自殺啊嘛?!」既感覺。
我知你係講緊呢套

pitch perfect第一集好睇架
二三就
覺得果套戲係專登剪到無劇情咁
同埋聽講想完全倒模原著音樂劇
但又真係做得差既
好在成個故事重心都係相戀同分手比較簡單 所以唱下歌咁都OK
劇情戇鳩
悶撚到瞓著
歌好聽演技好我同意,但係劇本節奏真係麻麻。自己睇完完全冇好沉重既感覺,成場戲冇喊過(利申,睇toy story 3 都會喊)。

好多位都去得太快,但係都兩個幾鐘。
好多位都唔合理,一見鐘情都算,一個大明星拖條女上台,可以所有fans 都接受既?
仲要一上台就識接識唱哂新編曲既歌?
之後格林美拎獎,男主趴埋係台邊明顯唔清醒都可以冇一個人理佢?
Gaga 啲祼露鏡頭加黎做乜?
男主一直都叫Gaga 應該要忠於自己,但係Gaga 唔理。仲要唱個啲pop 呢下搞到我對個人設有啲混亂。

去到後邊劇情其實都估到,普通sad end。
同意
我同女友都俾呢度話好撚好睇既人搞到中左伏
認同剪接同劇本有啲麻麻
好多角色出現但我都唔係好知佢地啲身分
係咁錫嚟錫去搞嚟搞去
好彩啲歌救得返套戲
lm
處男導演作有不足就梗㗎啦
但未至於去到中伏要早走下話
有無人睇過1954、1976年個套係咪真係好睇d,同d歌好聽d?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞