Lady Gaga Bradley Cooper 星夢情深 A Star Is Born劇情討論區

698 回覆
156 Like 13 Dislike
套戲開頭到尾都係普通料 心諗套戲又俾人吹大咗?
直至到ending
個人認為個尾救返套戲

歌嚟講算係偏少?
追post話好多歌都冇返落正片度
有啲可惜
有一個位唔係好睇得明
Jack原本grammy前有個表演
後來俾個後生嘅搶左
佢醉住咁去彈結他
其實佢嗰度係咪一開始就彈錯自己歌左定係點?
因為個歌手望返轉頭好似好錯愕咁
佢彈個風格又同練嗰陣唔同
但個個後尾又跟得返
個陣已經high大左,不過憑住經驗同本身既能力去救番。
Why did u do that 聽聽吓真係好似gaga自己d pop songs 好洗腦
其實除左剪接,拍攝都好麻麻
d對話全部都係tide shot不斷對cut
睇得好辛苦
不過d歌同演技搭救返套戲
好poker face個期既歌
其實Ally 嘅出現有冇令男主角醉酒/毒癮嘅問題加劇?
應該係佢遲左入同埋個effect位拉長左好多
同埋ally不嬲唔中意酒鬼(佢同佢老豆講)
但同jackson結左婚之後又好似無正視過呢個問題
直至jackson出左醜先去rehab 好似唔係好make sense咁
我最鍾意係ONCE
其實完場嗰首is that alright都好正 睇完戲成晚都好sad好似抽離唔到咁 睇呢個po諗返起啲劇情都眼濕濕
我都好鍾意呢首 上網睇好似原來係放係結婚個場戲度 但最後因片長問題cut 左
根本就係gaga寫照咁 為咗紅而寫pop songs去迎合market 冇咗自我 jack聽完都忍唔住開咗支酒去麻醉自己
然後Jackson之後都有屌佢 (浴室鬧交個場)

好聽好catchy但lyrics好冇substance
其實幾upbeat
Gaga初頭都唔要dancer 自己唱
Pitch perfect?
Ally老豆好似係做司機
個班就係司機朋友 一齊住??
仲以為佢即興創作話比人聽佢有料到之類
我覺得好好睇
Lady gaga啲戲算係咁
但啲歌真係好聽到 套戲好撚正
我前兩日先睇begin again
今日睇gaga 兩套都好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞